Με ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις "χτένισε" η ΕΛΑΣ τον Μυλοπόταμο

Με ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις "χτένισε" η ΕΛΑΣ τον Μυλοπόταμο

"Ξετρύπωσαν" πολλές διάσπαρτες φυτείες .

Δεν πρόλαβε να περάσει ένα 24ωρο από την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Νομού Χανίων όπου εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με συνολικά 3.000 δενδρύλλια, μια νέα επιχείρηση είχαμε τις τελευταίες ώρες στο Ρέθυμνο αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις "χτένισαν" τον Μυλοπόταμο και "ξετρύπωσαν" πολλές διάσπαρτες φυτείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι εντοπίστηκαν οκτώ -και όχι δέκα που ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες- μικρές και μεγαλύτερες χασισοφυτείες με συνολικά 1.272 δενδρύλλια κάνναβης.

Μάλιστα κάποιες από αυτές τις φυτείες εντοπίστηκαν σε περιοχές κοντά στα Ζωνιανά.

1

 

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές

 

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά οχτώ φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια διακόσια εβδομήντα δύο (1.272) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα (24.06.2020) στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

2

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοπόταμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

1

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν επτά φυτείες (7) σε ορεινές και δασικές εκτάσεις του Δήμου Μυλοποτάμου και μία  φυτεία σε ορεινή και δασική έκταση σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά χίλια διακόσια εβδομήντα δύο (1.272) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 1,5 μέτρων.

1

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

1

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

 

 

 

 

 

1

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ