Με επιτυχία η πρώτη εβδομάδα στο 5ο θερινό σχολείο ελληνικής γλώσσας, στην Ιεράπετρα

Newsroom
Newsroom

Πλήθος δραστηριοτήτων!

Η πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς απρόοπτα, χωρίς απουσίες και με σημαντικές εξωτερικές δράσεις που ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες μαθητές, καθώς τους έφεραν σε επαφή όχι μόνο με την ελληνική γλώσσα αλλά και με την κρητική φύση, το κρητικό φαγητό, την αυθεντική ζωή, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.  

Η πρώτη μέρα του 5ου Θερινού Σχολείου ελληνικής γλώσσας, στην Ιεράπετρα, περιλάμβανε τον σχηματισμό των τμημάτων ανά επίπεδο και την επίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας όπου είχαν μια πρώτη οπτική γεύση της περιοχής μας, της ιστορίας της και των φυσικών ομορφιών της και επίσης γεύμα καλωσόρισμα σε εστιατόριο της πόλης.

Οι υπόλοιπες μέρες κύλησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς οι μαθητές μας συμμετείχαν σε εξωτερικές δραστηριότητες και επίσης παρακολούθησαν τα πρώτα μαθήματα χορού και μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε  το πρώτο μάθημα κρητικών χορών με τη βοήθεια της κας Ιωάννας Καμαρίτη, μέλους του Πολιτιστικού Λαογραφικού  Συλλόγου Ιεράπετρας «Κρητικός Χορός» και τα δυο πρώτα μαθήματα μουσικής με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Δέσποινας Αναστασοπούλου. 

Σχετικά με τις εξωτερικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις. Την Τετάρτη 26/7 υλοποιήθηκε η πρώτη ημερήσια εκδρομή. Μαθητές και μερικοί φίλοι του σχολείου μας, όλοι μαζί μια παρέα, διέσχισαν το φαράγγι της Σαρακίνας, απόλαυσαν το μπάνιο στο Μύρτος και δοκίμασαν φαγητό μαγειρεμένο παραδοσιακά στην Αγία Παρασκευή ανήμερα της γιορτής της. Το απόγευμα της Πέμπτης 27/7 επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας-Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης (INSTAP) από την Eleanor Huffman και στον αρχαιολογικό χώρο της Χαλέπας στην Παχειά Άμμο από τον Thomas Brogan και απόλαυσαν το βραδινό στο γραφικό Μοναστηράκι. Τέλος το Σάββατο 29/7 πεζοπόρησαν στη βόρεια πλευρά του δήμου μας αναζητώντας τον Θεριόσπηλιο, γνωρίζοντας το Χρυσοκάμινο, κολυμπώντας στα νερά της Αγριόμαντρας και απολαμβάνοντας το γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα της Παχειάς Άμμου. 

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα και με τον ίδιο ρυθμό, ένταση αλλά και απόλαυση θα είναι και οι επόμενες. 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ