Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική δράση της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ): Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

Newsroom
Newsroom

Πραγματοποιήθηκε στο Ενετικό λιμάνι Χανίων

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», το οποίο έλαβε χώρα στο Γυαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πήραν μέρος το 1ο, 2ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων καθώς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, όπου οι μαθητές μέσα από δια-δραστικά παιχνίδια, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση των συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σκοπός της δράσης ήταν μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν στην ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, δίνοντας έμφαση και στη πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων αλλά και στην επαναχρησιμοποίηση, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

«Βιωματικά τα παιδιά προσπαθούν να καταλάβουν, να εμπεδώσουν τι είναι η ανακύκλωση και πώς μπορούν να την εφαρμόσουν στην πράξη. Πιστεύουμε ότι μέσα από το παιχνίδι, στην προκειμένη περίπτωση μέσα από το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, αυτό μπορεί να περάσει πιο εύκολα στη συνείδησή τους, ενώ προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις για να επιτύχουμε τον σκοπό μας» τόνισε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ), Μιχάλης Τσουπάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Κώστας Πατεράκης, δήλωσε πως «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν από την ανακύκλωση πρέπει να κάνουμε ενέργειες μείωσης και ελαχιστοποίησης των αποβλήτων, καθώς και επαναχρησιμοποίησης τους, στο επίπεδο του δυνατού. Πρόκειται για μια προσπάθεια δυναμική και θα πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδο δημιουργίας “ασυνείδητα ενεργών πολιτών”».

Τα Χανιά ήταν το 2005 η τρίτη πόλη της Ελλάδας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και σήμερα έχει πετύχει σημαντικό ποσοστό μείωσης των αποβλήτων που καταλήγουν στην υγειονομική ταφή. Κατά την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης πριν από δεκαοκτώ χρόνια, 500 τόνοι το χρόνο απορριμμάτων οδηγούνταν στην ανακύκλωση και σήμερα έχουν φτάσει τους 17.000 τόνους ετησίως.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Γενικά, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας κι εμείς που εξυπηρετούμε σαν φορείς το δημόσιο συμφέρον στο κομμάτι της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης που για μας είναι σημαντικό και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται» τόνισε ο κ. Πατεράκης.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ