Με φόντο τους ισχυρούς μετασεισμούς, αναζητούν λύσεις για τους πληγέντες

Με φόντο τους ισχυρούς μετασεισμούς, αναζητούν λύσεις για τους πληγέντες

Η σεισμική ακολουθία είναι από το πρωί αδιάλειπτη - Εντείνεται η αγωνία καθώς περνούν οι ώρες για τη φιλοξενία των κατοίκων που επλήγησαν

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν από το πρωί, στις 9:18, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, που "χτυπήθηκε" βαθιά από τον φονικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τόσο το Αρκαλοχώρι, όσο και τα γύρω χωριά "μετρούν" πληγές την ίδια ώρα που οι κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους και μετρούν μετασεισμούς. Η σεισμική ακολουθία είναι από το πρωί αδιάλειπτη και με σεισμικές δονήσεις ιδιαίτερα αισθητές που θέτουν σε συναγερμό τις υπηρεσίες και ανησυχούν περαιτέρω τους πολίτες.

skines

Μεγάλο στοίχημα αναδεικνύεται αυτή την ώρα το πώς θα καταστεί δυνατή η φιλοξενία όλων των ανθρώπων των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή ή οι εκτεταμένες ζημιές τα καθιστούν ακατοίκητα. Η τουριστική σεζόν είναι σε εξέλιξη, οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες είναι γεμάτες και άρα γεννάται το ερώτημα που θα μείνουν οι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων χαρακτηριστούν ακατάλληλα ή προσωρινή μη κατοικήσιμα. 

Ήδη άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στο Αρκαλοχώρι για να συνδράμουν στο στήσιμο των σκηνών ωστόσο είναι πολλά και μείζονα τα θέματα που προκύπτουν, όπως π.χ η εξασφάλιση της υγιεινής με χημικές τουαλέτες κ.α. 

Προβληματισμός υπάρχει και στο πώς θα γίνει η διαχείριση όσων πολιτών δεν έχουν πειστεί να αφήσουν τα σπίτια τους αλλά και για όσους θέλουν μεν, αλλά δεν μπορούν καθώς ταλαιπωρούνται από προβλήματα υγείας. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μετά την ολοκλήρωση της επιτόπιας επιθεώρησης στο Αρκαλοχώρι σημείωσε ότι έχει δοθεί οδηγία οι πολίτες να μεταβούν σε ασφαλή σημεία και να στηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου σκηνές.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν αυτό θα είναι τελικά εφικτό καθώς και το Εκθεσιακό Κέντρο "χτυπήθηκε" από τα φονικά Ρίχτερ. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι γίνονται επαφές για να βρεθούν ξενοδοχειακές μονάδες καθώς δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα χρειαστεί οι άνθρωποι να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους. «Έρχονται ήδη 300 σκηνές και ετοιμάζεται το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Φροντίζουμε για τη διατροφή επίσης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε στο Αρκαλοχώρι. 

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα

 

 

Δείτε επίσης:

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα

Νέος ισχυρός μετασεισμός, μετά τα φονικά ρίχτερ

Οι μετασεισμοί παρουσία του Υπουργού: "Να 'τος, να 'τος"!

Ο ένας μετά τον άλλο οι μετασεισμοί!

Κλάματα κι απόγνωση στο Αρκαλοχώρι - Ο σεισμός άφησε άστεγους πολλούς

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Νεκρός ο άτυχος εργάτης που καταπλακώθηκε στην εκκλησία

 

 

Όλες οι ειδήσεις από τον σεισμό που έπληξε την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ