Κλάματα κι απόγνωση στο Αρκαλοχώρι - Ο σεισμός άφησε άστεγους πολλούς...

Στο Αρκαλοχώρι ο υπουργός Χρ.Στυλιανίδης

Απόγνωση επικρατεί στο Αρκαλοχώρι, όπου μετά το φόβο και το σοκ της ισχυρής σεισμικής δόνησης, πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν επιστρέψει και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, είτε γιατί έχουν καταρρεύσει είτε γιατί έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

 

Εν τω μεταξύ, στο δημοτικό σχολείο απέναντι από το δημαρχείο, στο Αρκαλοχώρι, φτάνει ο υπουργός κ.Στυλιανίδης. Ήδη στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνακης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο Αντιπριφερειαρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, σύσκεψη για το τί θα γίνει με τους κατοίκους που έχουν μείνει άστεγοι, θέμα που αποτελεί και απόλυτη προτεραιότητα.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης διαμονής και σίτισης των πληγέντων καθώς και την καταγραφή των ζημιών, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πριν λίγο στο Αρκαλοχώρι στην έκτακτη σύσκεψη των φορέων και εν αναμονή του Υπουργού. 
«Το πρώτο είναι η ανθρώπινη ζωή και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του ανθρώπου που χάθηκε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

"Υποψήφιοι" χώροι είναι το Λύκειο Αρκαλοχωρίου, το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Μπάσκετ, χώροι που θα ελεγχούν από κλιμάκια μηχανικών, προκειμένου να επιλεγεί η ενδεδειγμένη λύση. Πάντως το σενάριο του Εκθεσιακού Κέντρου φαίνεται να ακυρώνεται, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Cretalive, το κτίριο έχει υποστεί φθορές από το σεισμό.

Εν τω μεταξύ, ήδη τοποθετούνται κόκκινες κορδέλες σε όσα κτίρια θεωρούνται επικίνδυνα, κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβεί στο Αρκαλοχώρι για να κλείσουν την παροχή ρεύματος όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς και η υπηρεσία ύδρευσης για να κλείσει η υδροδότηση όπου χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμάκιο 20 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών στον Δήμο Μινώα

Ισχυρότατος σεισμός στην Κρήτη! - 5,8 ρίχτερ η ένταση της δόνησης!

Έκκληση για μετακίνηση των πολιτών από το Αρκαλοχώρι

Ο Ευθ. Λέκκας για το μεγάλο σεισμό στο Ηράκλειο: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ