Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Επανωσήφη

Τα θυρανοίξια τελέσθηκαν μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών ανακαίνισης και Αγιογράφησής του.

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν πριν λίγο τα θυρανοίξια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Επανωσηφη από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κκ Παϊσιο συπροσευχομενου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσσού κκ Προδρόμου.

Τα θυρανοίξια τελέσθηκαν μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών ανακαίνισης και Αγιογράφησής του.

Στην συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί της εορτής της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού κκ Πρόδρομος και υπό του παραθρόνιου συπροσευχόμενου έλαβε μέρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κκ Παϊσιος αδελφός της Ι.Μ. Επανωσηφη.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ετέθησαν σε προσκύνηση ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου και εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου από τους Ιερείς με πρώτο τον Ηγούμενο της.Ι.Μ. Παν.Αρχιμανδριτη π. Βαρθολομαιο Βογιατζόγλου και τον Μέγα Ιεροκήρυκα του Οικουμενικού Πατριαρχείου παν. Αρχιμανδρίτη π. Πανάρετο Ψαραύτη αδελφού της Ιεράς Μονής.

Αύριο 03.11.2021 θα τελεσθεί Αρχιερατικη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γεωργίου ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κκ Παϊσίου τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τελετή των εγκαινίων της εκ βαθρου ανακαίνισης του Καθολικού της Μονής τόσο στους κόπους του Ηγουμένου όσο και της συνεισφοράς των Επισκόπων και αδελφών της Μονής με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο τον Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο τον Μητροπολίτη Σικάγο Ναθαναήλ και.τον Επίσκοπο.Απαμειας Παϊσιο που βοήθησαν στην ανακαίνιση αυτή. Εξήρε δε το σθένος και την βοήθεια όλων για την σημαντική οικονομική βοήθεια των πιστών για τους σεισμόπληκτους αδελφούς μας και ζήτησε την βοήθεια και του Αγίου Γεωργίου ώστε να λήξει το φαινόμενο αυτό

Επίσης έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ειρηναίο του οποίου τις ευχές και την ευλογία του.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "αποτελεί ευλογία για την Κρήτη μας η παρουσία του. Να κλείσετε τα αυτιά σας σε ποικίλες φωνές ενίοτε δε κατευθυνόμενες και να προσεύχεστε για αυτόν".

Στην αντιφώνηση του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τον έχουν στηρίξει μέχρι τώρα. Ξεχωριστή ήταν η αναφορά και οι ευχαριστίες.του προς όλους τους επισκόπους αδελφούς της Ιεράς Μονής Επανωσήφη και ειδικά στον Μητροπολίτη Αυστρίας κκ Αρσένιο που πάλεψε και βοήθησε και οικονομικά στην ανακαίνιση του Καθολικού.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ