Με μαθητές και καθηγητές του εσπερινού ΓΕΛ Σητείας ο Μ. Συντυχάκης

Με μαθητές και καθηγητές του εσπερινού ΓΕΛ Σητείας ο Μ. Συντυχάκης

Τί συζήτησαν

 

Με μαθητές και καθηγητές του εσπερινού ΓΕΛ Σητείας συναντήθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη, που περιόδευσε το Σάββατο 3 Απριλίου στην Σητεία. Συζήτησαν για τους αγώνες που δίνουν οι μαθητές των εσπερινών ΓΕΛ το τελευταίο διάστημα ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τον τρόπο υπολογισμού της, ο νόμος στην πράξη ακυρώνει την ποσόστωση του 1% επί των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει προβλεφθεί για τους μαθητές των Εσπερινών, βάζοντας ένα επιπλέον εμπόδιο στην πρόσβαση τους στα Πανεπιστήμια. Οι μαθητές με τον πανελλαδικό τους συντονισμό παλεύουν για να αποσυρθεί η διάταξη που στην πράξη απαξιώνει και καταργεί τα εσπερινά ΓΕΛ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τους ενημέρωσε για την ερώτηση του ΚΚΕ στην βουλή και την θέση του ΚΚΕ, ότι «οι μαθητές των Εσπερινών Σχολείων θα έπρεπε να απολαμβάνουν μία σειρά διευκολύνσεων σε σχέση με τη φοίτησή τους (π.χ. άδειες εξετάσεων κλπ.) που θα τους βοηθούσαν για να ολοκληρώσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν». Οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν καταθέσει αναφορά στην βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών του Εσπερινού ΓΕΛ Σητείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων και ζήτησαν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να μην αποκόπτονται οι μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για να μην μπουν επιπλέον εμπόδια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την καθιέρωση της ελάχιστης βάση εισαγωγής (ΕΒΕ).

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές και τους καθηγητές των εσπερινών λυκείων να συνεχίσουν τον αγώνα τους, δυναμώνοντάς τους συλλόγους τους, σε κοινή πάλη με τους υπόλοιπους μαθητές, τους φοιτητικούς συλλόγους, το εργατικό κίνημα, ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση για την πλειοψηφία του λαού και των παιδιών του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ