Με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο Γιώργος Σισαμάκης

Με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο Γιώργος Σισαμάκης

Τί συζητήθηκε

Συνάντηση στα γραφεία του εργατικού κέντρου πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για Όλους» Σισαμάκης Γιώργος με το προεδρείο του εργατικού κέντρου Ηρακλείου.

Κεντρικό θέμα συζήτησης το εργατικό νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση και το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει σε διαβούλευση.

Ο κ Σισαμάκης ενημερώθηκε για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκπροσώπων των εργαζομένων. Σύμφωνα με διαρροές, μιας και το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα κατατεθεί για διαβούλευση, τα βασικά σημεία ανησυχίας είναι ότι με το νομοσχέδιο καταστρατηγούνται κεκτημένα ετών με κυρίαρχο αυτό της κατάργησης των συλλογικών σύμβασης εργασίας αλλά και του 8ωρου.

Πέραν αυτών συζητήθηκαν επίσης θέματα και ζητήματα εργαζομένων της αυτοδιοίκησης.

Όλοι οι Δήμοι, ιδίως δε ο Δήμος Ηρακλείου εξαιτίας του μητροπολιτικού του χαρακτήρα αλλά και  ως ο 4ος Δήμος της χώρας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και την οικονομία γενικότερα. Ο ρόλος του δεν περιορίζεται στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης αλλά είναι ευρύτερος σε όρους πολιτικής παρέμβασης και τοποθέτησης, ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει και θέση και άποψη για ένα τέτοιο ζήτημα.

Θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα δοκιμάζονται, η ανεργία και η ανασφάλεια αυξάνονται  αλλά και η μετά covid εποχή είναι εντελώς αβέβαιη τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και σε επίπεδο εργαζομένων.

Εν κατακλείδι απαιτούνται από όλους μας τα αυτονόητα, να μην καταργηθεί η βάση των κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά να ενισχυθεί το σύστημα, με σύγχρονες πολιτικές, προσαρμοσμένες σε βιώσιμες τακτικές για όλους τους πολίτες της Ελλάδος.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ