Με πρόταση Κεγκέρογλου, εκδηλώσεις του ιδρύματος της Βουλής για την Μικρασιατική Καταστροφή

Με πρόταση Κεγκέρογλου, εκδηλώσεις του ιδρύματος της Βουλής για την Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδηλώσεις με τίτλο: «1922- 2022: Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο ξεριζωμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού»-

 

Ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, συμμετείχε  στην 20η συνεδρίαση του, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου έτους, στην οποία κατέθεσε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Ανάμεσα στις άλλες προτάσεις, ο κ.Κεγκέρογλου πρότεινε μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο: «1922- 2022. Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο ξεριζωμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

Η πρόταση του κ.Κεγκέρογλου έγινε αποδεκτή από τα μέλη του Δ.Σ, τα οποία είναι ο Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της ΒτΕ, εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού και των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πρώην Πρωθυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς της Βουλής και του Ιδρύματος.

Όπως ενημερώθηκε στη συνέχεια ο κ.Κεγκέρογλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η σχετική πρόταση έχει σταλεί στην εκτελεστική επιτροπή του ιδρύματος για την υλοποίηση της.

Παράλληλα, ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, την επιστολή του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, με την οποία εύλογα ζητείται ο χαρακτηρισμός του έτους 2022 ως έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού (επισυνάπτεται Α.Π 1778/26-02-2021) ώστε να αποδοθεί ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους Έλληνες που θυσιάστηκαν μπροστά στην Μεγάλη Ιδέα και σε όσους άφησαν πίσω τα ελληνικά χώματα αιώνων και ως πρόσφυγες στον κυρίως ελλαδικό χώρο, ξαναζωντάνεψαν τον ελληνικό πολιτισμό με τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες τους.

 

 

 

Δείτε επίσης:

Β. Κεγκέρογλου στο Livetalks: Θα πάρουμε 16% στις εκλογές

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ