Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία διευκρινίζει ο Δήμος Ρεθύμνης

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία διευκρινίζει ο Δήμος Ρεθύμνης

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον Δήμο Ρεθύμνης την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Οικονόμου, η οποία λήφθηκε ύστερα από συνεννόηση με τις κατά τόπους Περιφέρειες και δημοσιοποιήθηκε  αργά το απόγευμα της Τετάρτης, τα σχολεία Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τη διαδικασία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. 

Σε εφαρμογή λοιπόν των κυβερνητικών  αποφάσεων ο Δήμος Ρεθύμνης και  το Τμήμα Παιδείας  του, ενημερώνουν τους /τις συμπολίτες /-τισσες  ότι  για το επόμενο διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου 2022, τα σχολεία του Δήμου Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης". 

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί

Σε άλλη ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης τονίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί το επόμενο διήμερο. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022 η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου: «Όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία».  
Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε με γνώμονα  «..Την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των δομών».
Ως εκ τούτου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, σε εφαρμογή της απόφασης της Υφυπουργού, ανακοινώνουν την αναστολή λειτουργίας των προαναφερθέντων δομών για το επόμενο διήμερο Πέμπτης 27 και Παρασκευής 28 Ιανουαρίου 2022".

Διαβάστε επίσης:

Πως θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην Κρήτη - Τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ