Με τον πρόεδρο του ΙΤΕ συναντήθηκε ο Μανώλης Φραγκάκης

Με τον πρόεδρο του ΙΤΕ συναντήθηκε ο Μανώλης Φραγκάκης

Στη στόχευση του δήμου για τη δημιουργία περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας

Οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) – ιδιαίτερα όσον αφορά την καταγραφή και παρακολούθηση μίας σειράς περιβαλλοντικών δεικτών και παραμέτρων που σχετίζονται με το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Καστελλίου - εξετάστηκαν κατά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και Καθηγητή κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Όπως τόνισε ο κ. Φραγκάκης «για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για τη μέτρηση περιβαλλοντικών παραµέτρων και την παρακολούθηση δεικτών αειφορίας στο ∆ήµο, έχοντας ως δεδομένο και τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι» προσθέτοντας πως «στόχευση μας είναι να δημιουργηθεί ένα περιβαλλοντικό παρατηρητήριο, το οποίο θα υποστηρίξει επιστημονικά την ως άνω διαδικασία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΤΕ κ. Ταβερναράκης, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση της πορείας και των δραστηριοτήτων του ΙΤΕ, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο  για τη θετική προσέγγιση του Δήμου προς την επιστήμη και το ερευνητικό έργο του Ιδρύματος, σημειώνοντας τη θετική του στάση στην προοπτική μιας τέτοιας συνεργασίας με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ