Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ζωοκλοπές - Εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις

Μετά από έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος - Έγιναν έξι συλλήψεις, σχηματίστηκε δικογραφία για 12 άτομα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί σε Ηράκλειο , Ρέθυμνο και Λασίθι κατά την οποία συνελήφθησαν 6 άτομα για ζωοκλοπή ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για 16 άτομα. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις ζωοκλοπών και 7 κλοπές αυτοκινήτων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με την συμμετοχή ομάδας ΕΚΑΜ, με αφορμή μεγάλη υπόθεση ζωοκλοπής που είχε απασχολήσει Δυτικά του Ηρακλείου πριν καιρό.

Οι αρχές συνέλεγαν στοιχεία ενώ πραγματοποιούσαν χαμηλού προφίλ έρευνες για καταμέτρηση σε μάντρες. Στις υποθέσεις ζωοκλοπών και κλοπής αυτοκινήτων πάντως φαίνεται να έχουν ανάμειξη ονόματα από γνωστές οικογένειες , που δρούσαν από τον Δεκέμβριο του 2019,από τ΄Ανώγεια, τα Βορίζια, τον Μυλοπόταμο, τη Λατσίδα και την ευρύτερη περιοχή του Βενεράτου.

Όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις ζωοκλοπές.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις και έγιναν οι συλλήψεις.

Τα ανευρεθέντα οχήματα, εξερευνήθηκαν λεπτομερώς από τα αρμόδια Γραφεία Εγκληματολογικών Ερευνών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ πλήθος πειστηρίων απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μέρος των  ζώων που είχαν κλαπεί  βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

­Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμη αστυνομικοί  του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Λασιθίου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ