Μεγαλώνει η αγωνία για τους δύο νέους στον Ψηλορείτη

Μεγαλώνει η αγωνία για τους δύο νέους στον Ψηλορείτη

Η προσπάθεια των διασωστών γίνεται όλο και πιο δύσκολη - Πλησίασαν τον τραυματία, καμία επαφή με τον δεύτερο

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η επιχείρηση από ομάδες της ΕΜΑΚ  και της αστυνομίας στα ορεινά του Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό των δύο νέων ατόμων, εκ των οποίων ο ένας είναι τραυματίας, ενώ ο δεύτερος αγνοείται.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι δύο νεαροί αποτελούσαν μέρος μια παρέας 5 ατόμων, που έκανε εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, κατά την επιστροφή, η παρέα χωρίστηκε. Τρία άτομα επέστρεψαν κανονικά ενώ οι δύο νέοι πήραν άλλο δρόμο, κάτι που ωστόσο αποδείχτηκε λάθος. 

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο 20χρονοι φέρεται να γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ ο δεύτερος φέρεται να έχει πέσει σε πιο απόκρυμνη περιοχή 
Ο τραυματίας μέσω του 112 ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.  

  Στο σημείο ανάβασης βρέθηκαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου αλλά και κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασώστες έχουν βρεθεί κοντά στο σημείο που είναι ο τραυματίας, ωστόσο είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση του. Του έριξαν κουβέρτες για να ζεσταθεί ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο που βρίσκεται ο δεύτερος, καθώς το κινητό του τηλέφωνο δεν λειτουργεί. 
Όπως έγραψε το cretalive νωρίτερα, η επιχείρηση γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω του παγετού που υπάρχει στην περιοχή, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ για τον εντοπισμό του αγνοούμενου έσπευσαν στην περιοχή και δύο χειριστές drone, που θα ελέγξουν σε συγκεκριμένα σημεία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ