Το ΜέΡΑ25 τιμά την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το ερχόμενο Σάββατο στο μαρτυρικό Κοντομαρί

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στο Κοντομαρί Χανίων η νεολαία και οι Οργανώσεις Βάσεις Κρήτης του ΜέΡΑ25.

Με την εκδήλωση αυτή, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τιμούν τους Αστράτευτους  Μαχητές της Μάχης  της  Κρήτης και τους Πρώτους Παρτιζάνους της Ευρώπης.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών τονίζονται τα εξής:

"Στις 29 Μαΐου 2021 ( ώρα 19.00)  η Νεολαία του  ΜέΡΑ25  και οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης , τιμούν το θρίαμβο των αστράτευτων μαχητών  της Μάχης της  Κρήτης  απέναντι στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και   θυμούνται την  υποστολή  της Σημαίας του Γ΄ Ράιχ στην Ακρόπολη, το βράδυ της 30 Μαΐου 1941,  από  τους πρώτους παρτιζάνους της Ευρώπης, τους νεαρούς φοιτητές  Μανώλη Γλέζο και  Απόστολο  Σάντα. 

 80 χρόνια μετά, στο Μαρτυρικό Κοντομαρί , τόπο της πρώτης μαζικής σφαγής αμάχων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  όπου αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια αλήθεια για τον ολοκληρωτικό, φυλετικό πόλεμο του ναζισμού.

 Με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια , τιμούν όσους αγωνίστηκαν και  αγωνίζονται για αρχές και αξίες , ώστε και  η  πιο αιματηρή ήττα  του λαϊκού παράγοντα να είναι ένα νέο ξεκίνημα για τους αγώνες της επόμενης ημέρας

Συμμετέχουν

Σοφία Σακοράφα 

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων , Βουλευτής ΜέΡΑ25

 Δρ. Γιάννης Σκαλιδάκης 

Διδάσκων, Τμήματος  Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης 

 Σαράντος Θεοδωρόπουλος 

Δικηγόρος -  ιστορικός ερευνητής

Μέλος του ΕΣΔΟΓΕ

Θα προβληθεί  βίντεο της  Νεολαίας  του ΜέΡΑ25 για  το  Μανώλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα

Η  εκδήλωση  θα  μεταδοθεί  διαδικτυακά" 

ΜέΡΑ25 Μάχη Κρήτης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ