Μεσαρά: "Εκρηκτικός" συνδυασμός λειψυδρίας και κακοδιαχείρισης νερού

Newsroom
Newsroom

Στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Δήμαρχος Φαιστού και οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ της περιοχής

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουρμά

 

Άμεσα και εντελώς προσωρινά μέτρα έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, την Τρίτη, για το μείζον θέμα της λειψυδρίας και της κακοδιαχείρισης νερού στην περιοχή της Μεσαράς.
Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι οι τόνοι στη διάρκεια της σύσκεψης ανέβηκαν συχνά, φανερώνοντας το μέγεθος του προβλήματος.


Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδακης, δίδεται ώθηση σε τρεις γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή με μια χρηματοδότηση της τάξεως των 180.000+30.000 ευρω από την Περιφέρεια για να "ξεδιψάσει" ο τόπος. Ο κ. Νικολιδάκης θα μεταβεί την Τετάρτη στην Αθήνα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στο ΥΠΕΣ ώστε να αναζητηθούν, όπως επισημάνθηκε, επιπλέον λύσεις και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισήμανε ότι σε πρώτη φάση η Περιφέρεια θα συμβάλει με μια άμεση χρηματοδότηση και στη συνέχεια με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος σε κλίμα συνεργασίας, όπως είπε, με τους ΤΟΕΒ.

Ο κ. Νικολιδάκης σημείωσε ότι με ένα ποσό 500.000 -600.000 ευρώ, θα αντιμετωπιστεί, σε αυτή τη φάση, το πρόβλημα για να μην καταστραφούν περιουσίες κι επαγγελματίες. "Η μακροπρόθεσμη λύση θα δοθεί μόνον με τον εμπλουτισμό του Φράγματος της Φανερωμένης από τον Πλατύ ποταμό. Αν αυτό δεν ξεκινήσει... σήμερα, δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση", όπως είπε.

Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο Φαιστού, οι Πρόεδροι των 4 ΤΟΕΒ της Μεσαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ν. Συριγωνακης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδακης έγινε αναλυτική περιγραφή του καυτού προβλήματος της λειψυδρίας σε συνδυασμό με τις σοβαροτατες συνέπειες της κακοδιαχείρισης νερού για την οποία ο Δήμαρχος, όπως έγραψε το Cretalive, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
 

Δείτε επίσης:

Μεσαρά: Μαίνεται ο "πόλεμος" του νερού - Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυμπακίου

Μήνυση κατά του προέδρου του ΤΟΕΒ Τυμπακίου από τον δήμαρχο Φαιστού για το… εξαφανισμένο νερό!

Με μηνύσεις απαντά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυμπακίου

Φράγμα Φανερωμένης: Στα ίχνη αυτών που "καρπώνονται" παράνομα το νερόΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την 
Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ