Μεσαρά: Κλείνουν τον παλιό δρόμο με αίτημα να... ανοίξει ο νέος!

Μεσαρά: Κλείνουν τον παλιό δρόμο με αίτημα να... ανοίξει ο νέος!
Newsroom
Newsroom

Σε αποκλεισμό του παλιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς προχωρά αντιπροσωπεία των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας

Την αγωνία και την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι καθυστερεί - όπως σημειώνουν - η αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, εκφράζουν οι δήμαρχοι Φαιστού και Γόρτυνας, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής. 

Προς τούτο, την Τρίτη 10 Μαΐου, στη 1 μετά το μεσημέρι, προγραμματίζεται αποκλεισμός του παλιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου, στα σύνορα του Δήμου Φαιστού με το Δήμο Γόρτυνας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού:
 "Ο αποκλεισμός προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στη 1.00 το μεσημέρι αύριο, με σκοπό να αφυπνίσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κάθε υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στο νέο οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών". 

Υπενθυμίζεται ότι η οδική αρτηρία παραμένει κλειστή έως τις 15 Μαΐου μετά τη μεγάλη κατολισθητική καθίζηση που έχει σημειωθεί.

«Από την πρώτη στιγμή της καθίζησης είχαμε έρθει άμεσα σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κι είχαμε καταθέσει επίσημα έγγραφα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα οποία και τονίζαμε τη σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Όταν είχε αρχικά παραδοθεί το νέο οδικό δίκτυο, είχαν υπάρξει σημαντικές ελπίδες για ενίσχυση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, για βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και για τόνωση του τουρισμού. Τα δύο τελευταία χρόνια μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μια σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, για την οποία θεωρούμε πως συνέβαλε και η νέα χάραξη του δρόμου, που βοήθησε στην καλύτερη διασύνδεση του βορά με το νότο. Μετά την καθίζηση ωστόσο κι ενώ έχουν περάσει δύο μήνες που το δίκτυο παραμένει κλειστό, ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ενώ η τουριστική κίνηση, παρά το ότι φαίνονταν να εκκινεί πολύ δυναμικά, παραμένει περιορισμένη. Παραγωγοί κι επιχειρηματίες επίσης, εκφράζουν τεράστιους φόβους, ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση, τα προβλήματα θα είναι τεράστια και πιθανό ανεπίλυτα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Ο δρόμος λοιπόν πρέπει να ανοίξει άμεσα. Θα έπρεπε να έχουν επιταχυνθεί διαδικασίες και να έχει ανοίξει ήδη. Ζητάμε λύσεις. Κι επειδή έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, τις λύσεις τις ζητάμε τώρα».

Και ο  Δήμος Γόρτυνας συμμετέχει στον συμβολικό αποκλεισμό του παλαιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Γόρτυνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού και φορείς της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει στον συμβολικό αποκλεισμό του παλαιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου (όρια Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού), την Τρίτη 10 Μαΐου, ώρα 13:00, με σκοπό την αφύπνιση των συναρμόδιων υπηρεσιών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στην νέα Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών. 

«Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, συμμετέχουμε σε αυτή την συμβολική δράση, με στόχο να αναδείξουμε την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της νέας Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας των καθιζήσεων, πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, τον αγροτικό – κτηνοτροφικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση» επισημαίνει ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης. 

 
 

 

Δείτε επίσης:

Ανοίγει... μερικώς ο δρόμος Ηράκλειο Μεσαρά! 

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ηρακλείου η κατάσταση των δρόμων

Κλειστός έως τις 15 Μαΐου ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά!

Βαθαίνει το... ρήγμα στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Θρήνος στο Αρκαλοχώρι για τη Δέσποινα και τον Νίκο, τα νέα θύματα της ασφάλτου

Τις ζημιές στο Τέμενος διαπίστωσε ο Ν.Συριγωνάκης

Εισαγγελική παρέμβαση για τον δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ