Λύση μέσω Δημάρχου στο ζήτημα στέγασης εκατοντάδων μαθητών

Λύση μέσω Δημάρχου στο ζήτημα στέγασης εκατοντάδων μαθητών

Κινητοποίηση στη Λότζια και συνάντηση με τον Δήμαρχο είχαν γονείς από τα 24ο και 31ο Δημοτικά, στο Γερωνυμάκειο

Συνάντηση με γονείς-εκπροσώπους από τα 24ο και 31ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου  είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με φόντο το στεγαστικό πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Γερωνυμάκειο όπου στεγάζονται τα δύο σχολεία, καθώς το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο και αναζητείται άμεση λύση τους 380 περίπου μαθητών που φιλοξενεί.

Η συνάντηση, έγινε στο πλαίσιο της κινητοποίησης στη Λότζια, το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου όπως έγραψε το Cretalive,  γονείς διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν ενέργειες για την διευθέτηση του ζητήματος για το άμεσο αλλά και το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

1

Η επιτροπή αγώνα, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες,  οποιοδήποτε κτίριο υπάρχει για να κάνουν άμεσα μάθημα τα παιδιά,  πρωινή βάρδια χωρίς webex. Να αναζητηθούν δηλαδή χώροι για να βρεθεί η λύση κανονικότητας για το άμεσο διάστημα καθώς οι μαθητές έχουν εγκαταλείψει τα θρανία εδώ και εβδομάδες. 

Αυτό που προτάθηκε ουσιαστικά από την αντιπροσωπεία, είναι  η υπενοικίαση από τον Δήμο αιθουσών φροντιστηρίων, για να φοιτούν τα παιδιά εκεί μέχρι να έρθουν τα κοντέινερ. Άλλωστε απαιτούνται σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μόλις 6 σχολικές αίθουσες.  Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να μισθωθούν αίθουσες ξενοδοχείων ή να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ ή κάποιου ΙΕΚ.

Απο εκεί και πέρα, συζητήθηκε λύση που θα διαρκέσει για τουλάχιστον 2-3 χρόνια καθώς το σχολείο χρειάζεται παρεμβάσεις που είναι και χρονοβόρες και μεγάλες, γεγονός που καθυστερεί την επαναλειτουργία και χρήση του Γερονυμάκειου.

1

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός  δεσμεύτηκε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια έως ότου βρεθεί λύση για τους μαθητές που βρέθηκαν χωρίς στέγη λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

1

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της κινητοποίησης στο Δημαρχείο Ηρακλείου, οι γονείς-εκπρόσωποι των σχολείων, είχαν συνάντηση και με την αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη, την οποία και ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους.

 

Τι λένε στην κάμερα του Cretalive γονείς αλλά και αντιδήμαρχος παιδείας κ. Στέλλα Αρχοντάκη

Δείτε επίσης

Εκατοντάδες μαθητές στο Ηράκλειο αναζητούν στέγη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ