Μεταναστευτικό: Χωρίς σταματημό οι αφίξεις στην Κρήτη, χωρίς... ανάσα οι Λιμενικοί!

“Μαγνήτης” οι καιρικές συνθήκες - Μπαράζ αφίξεων

Όσο οι συνθήκες λειτουργούν σαν… μαγνήτης για τους διακινητές, η Κρήτη θα συνεχίζει να δέχεται χωρίς ανάσα λέμβους με μετανάστες.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, τα περιστατικά αφίξεων ήταν … χωρίς ανάσα: το ένα πίσω ή και πάνω στο άλλο.

Το πρωί στους Καλούς Λιμένες έφτασαν 49 άτομα ( 36 άντρες, 1 γυναίκα και 12 ανήλικοι) που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, λίγη ώρα αργότερα.

Την ίδια στιγμή, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) όπου εντόπισε και περισυνέλλεξε 37 αλλοδαπούς (36 άντρες και 1 γυναίκα) τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας και ακολούθως οδηγήθηκαν σε χώρο φύλαξης στην Μακρυλιά.

Ανάλογη κατάληξη είχαν και οι 32 αλλοδαποί (όλοι άντρες) που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή «ΝΕΟΣ ΜΥΡΤΟΣ».

Τέλος, στην παραλία “Τρυπητή” της Γαύδου έφτασαν το πρωί της Πέμπτης 37 άνθρωποι (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 3 ανήλικους), οι οποίοι οδηγήθηκαν αρχικά σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου, προτού μεταφερθούν με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) στο λιμάνι της Παλαιοχώρας και ακολούθως σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση