Πώς θα μπλοκαριστεί το κύκλωμα απάτης με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Τι συζητήθηκε στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου - Βρέθηκαν και συνελήφθησαν στον Πειραιά οι εμπλεκόμενοι στα πρόσφατα περιστατικά

Στον απόηχο των περιστατικών κλοπής ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, με θύματα εταιρείες rent a car της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η συνάντηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με στόχο - όπως είχε γράψει το Cretalive - να βρεθεί η φόρμουλα και η μεθοδολογία για να μην συμβεί ξανά παρόμοιο κρούσμα.

Χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου οι λιμενικές Αρχές στον Πειραιά εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τους φερόμενους ως δράστες της κλοπής ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από επιχείρηση της πόλης μας.

Οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν συνελήφθησαν και βρέθηκε στον Πειραιά το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που εκλάπησαν. Επίσης στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα εισιτήρια του δεύτερου αυτοκινήτου που έκλεψαν οι επιτήδειοι, ωστόσο το ίδιο το αμάξι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

synantisi tzorvasΑπό τη συνάντηση στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου

«Τα αντανακλαστικά του Λιμεναρχείου ήταν άμεσα με αποτέλεσμα να δώσουμε ένα καίριο χτύπημα στο κύκλωμα που κλέβει ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από την Κρήτη και τα μεταφέρει στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το περιστατικό που σημειώθηκε είναι υπό διερεύνηση και πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε παρόμοιο κρούσμα. Είχαμε εκτενή συζήτηση για τη μεθοδολογία και θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να μην επαναληφθεί ξανά ανάλογο περιστατικό» δήλωσε στο Cretalive ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γραφείων Εκμισθώσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων & Δικύκλων Ιδιωτικής χρήσης Ηρακλείου- Λασιθίου «Ο Ηνίοχος» κ. Πάρις Τζόρβας σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

«Το Λιμεναρχείο υποσχέθηκε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι σε οχήματα που μοιάζουν με ενοικιαζόμενα όταν επιβιβάζονται στα καράβια. Συμφωνήσαμε επίσης να γίνει μία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με συμμετοχή εκπροσώπων από ακτοπλοϊκές εταιρείες και της λιμενικής Αρχής ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη ταυτοποίηση των οχημάτων που επιβιβάζονται στα καράβια. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι ο ιδιοκτήτης να απαιτείται έγγραφη συγκαταθέση του ιδιοκτήτη για να επιβιβαστεί το όχημα στο πλοίο» σημείωσε ο κ. Τζόρβας.

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή στα μέλη του «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ταυτοποίηση των πελατών και να αποφεύγεται η εκμίσθωση αυτοκινήτων χωρίς την υπόδειξη εκ μέρους των πελατών πιστωτικής κάρτας» σημειώνει ο ίδιος ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας των εταιρειών ενοικιάσεως αυτοκινήτων από φαινόμενα κλοπών.

 

 

 

Δείτε επίσης:

"Είχαμε εφησυχάσει και εμείς ότι δεν μπορεί να κλαπεί στην Κρήτη ένα ενοικιαζόμενο ΙΧ"

Σπείρα κλέβει ενοικιαζόμενα οχήματα στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ