Μέτρα, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, ζητά το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Στην Κρήτη αύριο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώη

Με αφορμή την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στην Κρήτη, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν μέτρα.

Όπως τονίζει:

"Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

- ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά

-πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

-ρυμουλκά 

-ναυαγοσωστικά

-αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

-Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ' όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ