Μια ακατανόητη απόφαση: Γιατί εξίσωσαν το Ηράκλειο με την Αττική

Μια ακατανόητη απόφαση: Γιατί εξίσωσαν το Ηράκλειο με την Αττική

Η αυξημένη επιτήρηση και τα παιγνίδια που υποκρύπτονται πίσω από το…παράδοξο του πορτοκαλί συναγερμού

Αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση των «ειδικών» να εντάξουν το Ηράκλειο και μόνο σε καθεστώς επιτήρησης- πορτοκαλί συναγερμού- όταν όλοι οι άλλοι νομοί, περιφερειακές ενότητες που πάνω κάτω βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο είναι στο…ένα!

Το πιο εντυπωσιακό και ακατανόητο πάντως έχει να κάνει με το γεγονός ότι η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου που έχει δείξει δείγματα γραφής και συμμόρφωσης όλο αυτό το διάστημα της ιδιότυπης μίνι καραντίνας, ότι το Ηράκλειο εξισώνεται με την Αττική όπου τα πράγματα καθημερινά εξελίσσονται εφιαλτικά!

«Μάλλον πρόκειται για λάθος» λένε ακόμη και υγειονομικοί που παρακολουθούν τις καμπύλες και τα κρούσματα, που ξέρουν πόσα τεστ γίνονται και τι διασπορά υπάρχει! Εδώ και μέρες τα κρούσματα είναι από ελάχιστα έως μηδενικά. Και όμως επιμένουν να «δείχνουν» το Ηράκλειο!

«Είναι κάτι που δεν ξέρουμε και το ξέρουν αυτοί;» αναρωτώνται όλοι ενώ ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και άνθρωποι του τουρισμού μιλούν για καταστροφή! Είναι μια απόφαση που προσβάλλει τους πάντες.

Αλλά προφανής εξήγηση δεν υπάρχει, αν κρίνουμε και από την απάντηση που έλαβαν οι δημοσιογράφοι κατά την επίσημη σχετική ενημέρωση:  «να προσέχουν από την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου πώς πηγαίνουν στις άλλες και από τις άλλες στο Ηράκλειο»!
Εντυπωσιακό επιχείρημα, αλλά μάλλον…χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων!

Η ένταξη του Ηρακλείου με παράλληλη- και σωστά- απελευθέρωση των άλλων νομών της Κρήτης σε καθεστώς ίδιο με την Αθήνα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία με το δεδομένο μάλιστα ότι εδώ και καιρό υπήρχαν συγκεκριμένα κρούσματα και δεν αναφερόταν πουθενά!

Αλλά πραγματικά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια παράνοια που μοιάζει να υποκρύπτει άνευ λόγου και αιτίας μια…τιμωρητική διάθεση σε πολίτες που εδώ και δυο μήνες εχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και γιατί δεν αντιδρούν οι τοπικές αρχές;

Ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές και όλοι όσοι έχουν ευθύνη απλώς ποιούν τη νήσσαν για μια ακόμη φορά και αφήνουν τον κόσμο να βγάλει εκείνος τα κάστανα από τη φωτιά.


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ