Μηχανολογικό: Στις 30 Ιανουαρίου τα σπουδαία για τα δύο αδέρφια!

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για την υπόθεση της κομπίνας με τις μεταβιβάσεις οχημάτων

Στις 30 Ιανουαρίου θα συζητηθεί, κατά πληροφορίες, στην Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης το αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης των δύο κατηγορουμένων αδερφών για την κομπίνα που είχε στηθεί στο Μηχανολογικό από γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων με επίκεντρο τις μεταβιβάσεις οχημάτων.

Αν επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει μία επιεικής ποινική μεταχείριση, διαφορετικά η υπόθεση θα επιστρέψει στο αρμόδιο ανακριτικό γραφείο και θα συνεχίσει η διαδικασία στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Είχαν κληθεί από τον Νοέμβριο σε απολογία ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, εξάντλησαν ωστόσο κάθε περιθώριο προθεσμίας μήπως και βρεθεί «χρυσή τομή» με την Περιφέρεια Κρήτης, κάτι τελικά που δεν επιτεύχθηκε. Η Περιφέρεια Κρήτης έκλεισε κάθε «πόρτα» στην πιθανότητα εξωδικαστικής συμφωνίας. Έτσι, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ο πατέρας, ο οποίος επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή και να απολογηθεί αφού αρνείται πλήρως τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 15.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική ιδέα της απάτης αφορούσε στην παραποίηση των αποδείξεων για την πληρωμή των απαιτούμενων παράβολων.

Διαβάστε επίσης:

Κομπίνα στο Μηχανολογικό: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας - Τι ζητούν οι δύο γιοι

Νέα προθεσμία για τις απολογίες με φόντο την απάτη στο Μηχανολογικό

Δικαιοσύνη: Καλούνται σε απολογία για την κομπίνα στο Μηχανολογικό

Ο έλεγχος αποκάλυψε απάτη στο Μηχανολογικό

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ