Μήνυμα ενότητας του Δήμαρχου Χερσονήσου στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου πολιτικής προστασίας

Newsroom
Newsroom

Σέγκος: Με έργα, σχεδιασμό και συνεργασία να θωρακίσουμε τον τόπο μας απέναντι σε φυσικές καταστροφές

Την ανάγκη για απόλυτη ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία για τη στήριξη και ενίσχυση των δομών Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου ενόψει της χειμερινής περιόδου. 

«Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας» επεσήμανε ο κ.Σέγκος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τρίπτυχο πρόληψη, ετοιμότητα, συνεργασία.

«Ο Δήμος Χερσονήσου έχει πληγεί στο πρόσφατο παρελθόν από ακραία καιρικά φαινόμενα και είναι καθήκον μας να υλοποιήσουμε έργα και παρεμβάσεις τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα για την αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων φαινομένων. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη ενώ βρισκόμαστε παράλληλα σε απόλυτη ετοιμότητα και σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και τα σώματα ασφαλείας. Σκοπός και στόχος όλων, μέσα από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, είναι να δούμε την επάρκεια σε προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει ο κάθε φορέας, η οργάνωση και η συνεργασία όλων μας με απώτερο σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, δημόσιας ή ιδιωτικής, καθώς επίσης και ο συντονισμός για την αυστηρή τήρηση των σχεδίων πρόληψης», σημείωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Ο Δήμος Χερσονήσου έχει εγκεκριμένα και τα τέσσερα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για πυρκαγιές, χιονοπτώσεις και παγετό, σεισμούς και πλημμύρες. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ