Αυτά είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της κλοπής του ελαιολάδου

Newsroom
Newsroom

Το κλειδί στο ... κλειδί της αποθήκης και τα ίχνη από τα λάστιχα του αυτοκινήτου

Δύο ήταν τα καίρια σημεία που αξιοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου για την εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή ποσότητας ελαιολάδου μεγαλύτερης του μισού τόνου που "έκανε φτερά" από αποθήκη σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου! Αφενός το κλειδί που άνοιγε την αποθήκη και αφετέρου τα ίχνη από τα λάστιχα οχήματος που βρέθηκαν στον χώρο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο άνδρες, ένας 31χρονος και ένας 26χρονος, αγροτοκτηνοτρόφοι και οι δύο. Αρχικά ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο ο οποίος ομολόγησε την πράξη και υπέδειξε στις αρχές - σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τον δεύτερο εμπλεκόμενο. Εκείνος, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κλειδί της αποθήκης από το σπίτι των ιδιοκτητών σε προγενέστερο χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή στην αποθήκη είχε καταγγελθεί στις 4 Φεβρουαρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το σπίτι δεν έλειπε τίποτα άλλο παρά μόνο το επίμαχο κλειδί και μάλιστα οι φερόμενοι ως δράστες μπήκαν σε αυτό σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η οικογένεια έλειπε.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο ανδρών σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί και η σχετική δικογραφία συνέβαλαν άνδρες του ΤΑΕ Λασιθίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών δεν βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ανδρών ποσότητες ελαιολάδου.

Τα στοιχεία που αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση ήταν αφενός του κλειδί της αποθήκης και αφετέρου τα ίχνη από τα λάστιχα αυτοκινήτου που εντοπίστηκαν στην περιοχή της αποθήκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους είχε δουλέψει στο παρελθόν ως εργάτης στην ελαιοσυλλογή για την οικογένεια και γνώριζε πού βρισκόταν η αποθήκη και πού φυλασσόταν το κλειδί της.

Εξάλλου, τα ίχνη από τα λάστιχα αποδείχθηκε ότι ταιριάζουν με τα ελαστικά στο αυτοκίνητό του.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΠΑΔ Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

"Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου υπόθεση κλοπής ελαιολάδου από ιδιωτικό χώρο - αποθήκη που είχε καταγγελθεί την 04.02.2024 σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορουμένων για κλοπή.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού διέρρηξαν την οικία του παθόντα, εντόπισαν κλειδιά αποθήκης, εισήλθαν και αφαίρεσαν από αυτήν συνολικά 524 λίτρα ελαιολάδου.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου".

 

Διαβάστε επίσης:

«Έκανε φτερά», από αποθήκη, μισός τόνος ελαιολάδου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ