"Μοιραία η καθυστέρηση για την Κορίνα" λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή

"Μοιραία η καθυστέρηση για την Κορίνα" λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή

"Τα τραύματα της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε έγκαιρα στο νοσοκομείο θα μπορούσε σήμερα να ζει" λέει ο Σταμάτης Μπελιβάνης

Για μοιραίες καθυστερήσεις κάνει λόγο η διαπίστωση του ιατροδικαστή, που εξέτασε την σορό της 28χρονης Κορίνας, που βρήκε τραγικό θάνατο στην Γαύδο. Σύμφωνα με την εξέτασή που έκανε το τραύμα της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως στο νοσοκομείο, το κορίτσι  θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα!

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» τόνισε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης.

Στέκεται και στην τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη και ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι στην περίπτωση του τροχαίου στη Γαύδο, τα τραύματα της αδικοχαμένης Κορίνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο!

«Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή», ήταν τα λόγια του.  Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν την μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της 28χρονης σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Όλοι είχαν ενημερωθεί από τις 5:57 και δεν προσέφεραν ελάχιστη βοήθεια. Το κορίτσι κατέληξε εντελώς αβοήθητο. Αυτό εμείς οι νομικοί το λέμε ενσυνείδητη αμέλεια, γνωρίζεις αλλά δεν παρεμβαίνεις…» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως η Κορίνα θα μπορούσε να σωθεί!

Το δυστύχημα στη Γαύδο, τα αναπάντητα ερωτήματα και το ελικόπτερο της Κρήτης

«Θέλω να μάθω την αλήθεια» λέει η μητέρα της άτυχης Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Αναπάντητα ερωτήματα για τους ισχυρισμούς του οδηγού για το τροχαίο στη Γαύδο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ