Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολεία Ηρακλείου: Εδώ η Παιδεία και ο Πολιτισμός ταυτίζονται!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

«Τρέχουν» οι εγγραφές νέων μαθητών στα δύο σχολεία

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

Το Δημοτικό σχολείο τελειώνει και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Να γράψω το παιδί μου στο Μουσικό ή το Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου;

Τα παιδιά που αγαπούν το πεντάγραμμο, τα μουσικά όργανα, τις συναυλίες το τραγούδι αλλά και τον χορό, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, δίχως να στερούνται τις γνώσεις που προσφέρουν τα άλλα σχολεία.

Οι εγγραφές στα δύο σχολεία ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και συνεχίζονται ως το τέλος του μήνα.

Πληροφορίες για την εγγραφή στο Μουσικό σχολείο μπορεί να βρει κανείς ΕΔΩ και για το Καλλιτεχνικό ΕΔΩ.

 

Ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου, κ. Κώστας Βαρβεράκης, αναφέρει στο Cretalive πως οι θέσεις στην Α΄ Γυμνασίου αφορούν σε 72 παιδιά, θα σχηματιστούν τρία τμήματα των 24 μαθητών. Κάθε χρόνο, από τις εξετάσεις προκύπτουν επιλαχόντες. Η εγγραφή γίνεται τον Σεπτέμβριο και επειδή πολλοί επιτυχόντες αποφασίζουν, τελικά, να γραφτούν σε Γενικό Γυμνάσιο, Πρότυπο ή το Καλλιτεχνικό, καλείται μεγάλος αριθμός επιλαχόντων.

Για να λάβει κανείς μέρος στις εξετάσεις δεν απαιτείται να ξέρει μουσικό όργανο. Εξετάζεται από επιτροπή από εκπαιδευτικούς άλλων μουσικών σχολείων της Κρήτης, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας.

Στο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου κάνουν μάθημα παιδιά από κάθε γωνιά της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Μεταφέρονται με λεωφορεία ή ταξί, κάτι που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο σχολείο γίνονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μουσικά. Οι μαθητές σχολούν 3 φορές την εβδομάδα στις 14.45 και 2 φορές στις 3.30 ενώ τρώνε στο σχολείο.

«Το χαρακτηριστικό του σχολείο μας είναι πως παρά τις 9 ώρες μάθημα και την ταλαιπωρία, αφού είναι μακριά από το σπίτι τους, τα παιδιά φεύγουν χαρούμενα, τραγουδάνε και στο λεωφορείο», αναφέρει ο κ. Βαρβεράκης.

Τα μουσικά μαθήματα γίνονται εμβόλιμα στα γενικής παιδείας και έτσι τα παιδιά δεν κουράζονται.

Ακόμα, συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα με μέλη μαθητές όλων των τάξεων, έτσι ενισχύεται η μεταξύ τους άμιλλα και ο ένας βοηθάει τον άλλο.

Ως το τέλος του μήνα μπορούν να εγγραφούν στο Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου όσοι το επιθυμούν. Σχηματίζονται 3 τμήματα ως 25 παιδιών εικαστικών, χορού και θεάτρου και τα παιδιά πρέπει να έχουν έφεση σε αυτές τις τέχνες, μεράκι και αγάπη για τον τομέα που θα ακολουθήσουν, όπως λέει η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Καλουδιώτη.

Οι μαθητές εκτονώνονται, αποβάλλουν την πίεση, τα καλλιτεχνικά μαθήματα προάγουν την προσωπικότητά τους και η κ. Καλουδιώτη θεωρεί πως θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα κάθε σχολείου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ