"Μπαίνει οποίος αξίζει. Δεν γίνεται καμία διάκριση"

Απάντηση στην καταγγελία πολίτη στο Cretalive περί αδιαφάνειας στις προσλήψεις καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου, δίνουν η πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, Θεοδώρα Λεμονή και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Τσαγκαράκης

"Όλα γίνονται με διαφάνεια, αξιοκρατία και νομιμότητα" απαντά η πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Θεοδώρα Λεμονή.

"Φυσικά και μπορεί να κανει κάποιος ένσταση, δεν μπορούμε να του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα" ξεκαθαρίζει η ίδια.

Από την διοίκηση της ΔΗΚΕΗ επισημαίνουν χαρακτηριστικά τους δύο τρόπους βαθμολογίας: Ο ένας είναι τα προσόντα και όπως αυτά προκύπτουν από τα χαρτιά που καταθέτει κάθε ενδιαφερόμενος και το δεύτερο βαθμολογικό κομμάτι βγαίνει από μία Επιτροπή η οποία, για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας -τονίζει η ΔΗΚΕΗ- αποτελείται από "κορυφαίους μουσικούς που έρχονται από την Αθήνα"

Οι μουσικοί αυτοί εξετάζουν τους ενδιαφερόμενους. "Βαθμολογούν με βάση αυτό που θα δουν. Ούτε γνωρίζουν κανένα, ούτε τίποτα. Οι διαδικασίες είναι ανοιχτές,  περνάνε όλοι από συνέντευξη" υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης. "Πόσο πιο αντικειμενική μπορεί να είναι μία διαδικασία", διερωτάται.

"Μπαίνει οποίος αξίζει. Δεν γίνεται καμία διάκριση" συνεχίζει ο ίδιος, "για αυτό και το Ωδείο του Ηρακλείου θεωρείται ένα από τα κορυφαία Ωδεία στην Ελλάδα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ