Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων τη νύχτα σε Μάλια και Χερσόνησο

Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων τη νύχτα σε Μάλια και Χερσόνησο
Newsroom
Newsroom

Συχνές οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση της νομιμότητας και την ασφάλεια πολιτών και τουριστών - Στο Αστυνομικό Μέγαρο οδηγήθηκαν ανήλικοι

Εντείνονται λόγω της θερινής περιόδου οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στις τουριστικές περιοχές για την τήρηση της νομιμότητας. Την περασμένη νύχτα έγινε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Μάλια και τη Χερσόνησο με μπαράζ ελέγχων, συλλήψεων αλλά και προσαγωγών. 

Από τους ελέγχους προέκυψε ένα πλήθος παραβάσεων που αφορούσαν μεταξύ άλλων οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ, άγρα πελατών, κατοχή ναρκωτικών, ηχορύπανση και παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Λόγω της τουριστικής περιόδου, οι επιχειρήσεις αυτές είναι συχνές και τα μικτά κλιμάκια που διενεργούν τους ελέγχους ενισχύονται με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και από το Ηράκλειο. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε ιδιοκτήτες και πελάτες επιχειρήσεων αλλά και πολίτες προέκυψαν συνολικά 22 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων μια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, άλλες 10 ιδιοκτητών και εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και δύο πλανόδιων μικροπωλητών. 

Ανήλικα παιδιά στο Αστυνομικό Μέγαρο

Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ομάδες μικρών παιδιών Ρομά, τα οποία χωρίς την εποπτεία κάποιου ενήλικα, κυκλοφορούσαν σε προχωρημένη ώρα ενοχλώντας τους περαστικούς και επιδεικνύοντας παραβατική συμπεριφορά. Τα μικρά παιδιά μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου και παραμένουν μέχρι να εντοπιστούν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ