"Μπαρούτι" μυρίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Αυγό στο γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών

"Μπαρούτι" μυρίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Αυγό στο γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών
Newsroom
Newsroom

Δύο 24ωρα μετά τις φοιτητικές εκλογές παραμένει η ένταση στο ακαδημαϊκό ίδρυμα

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δύο 24ωρα μετά τις φοιτητικές εκλογές. Στα "μεθεόρτια" των επεισοδίων που καταγράφθηκαν και την ημέρα των εκλογών μεταξύ των παρατάξεων, αλλά και τις καταγγελίες για νοθεία, το πρωί, σε χώρο του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, σημειώθηκε επεισόδιο, με τον γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών Δήμο Μπινετζή να δέχεται, όπως καταγγέλλει, ένα αυγό στο κεφάλι.

Όπως είπε ο ίδιος στο Cretalive δεν είδε από ποιο χέρι εκτοξεύτηκε το αυγό, εικάζει ωστόσο ότι προήλθε από μέλος της ΔΑΠ και αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο που δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στο ακαδημαϊκό ίδρυμα. 
Όπως προσθέτει ο ίδιος, την ημέρα των εκλογών σημειώθηκαν κι άλλα "παρατράγουδα" καθώς και επεισόδιο μεταξύ της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ.

Για "ανυπόστατες καταγγελίες" κάνει λόγο, από την πλευρά της, η ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου.
 

Δήμος Μπινετζής

Σε ανακοίνωση του Δικτύου Φοιτητών γίνεται λόγος για άνανδρη επίθεση, ως αποτέλεσμα της απώλειας δύναμης της ΔΑΠ σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση

Αδιανόητη και άνανδρη επίθεση έλαβε χώρα πριν από λίγο σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Στόχος της επίθεσης, ο γραμματέας του Δικτύου Φοιτητών Δήμος Μπινετζής, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με αυγά την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα. Όπως φαίνεται, οι εκλογές, ως δημοκρατικός θεσμός δεν ικανοποιούν κάποιους, οι οποίοι επιστρατεύουν ανεπίτρεπτες πρακτικές, γιατί δε μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές καλούνται να τις καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους όλες οι παρατάξεις. 

Η επίθεση μας βάζει σε ιδιαίτερες υποψίες γιατί έρχεται λίγες μόνο ώρες από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ τραμπούκισε σε μέλος των ΕΑΑΚ. Θα πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι την δυναμική του Δικτύου Φοιτητών που έλαβε το ιστορικό νούμερο στο τμήμα για τον χώρο μας του 33.5% και καταταγεί δεύτερη δύναμη δεν θα την ανακόψουν ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με τραμπουκισμούς , ούτε με άνανδρες επιθέσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε οι θεματοφύλακες της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών. Πάντως το γεγονός το σημερινό περιστατικό έρχεται σε μια ακολουθία γεγονότων που συνέβησαν από την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών όταν έγινε το περιστατικό βίας που προαναφέρθηκε καθώς και η συστηματική προσπάθεια νόθευσης τους αποτελέσματος με μέλος της Εφορευτικής επιτροπής από την ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.  Δεν θα ανεχτούμε άλλος βίαιες και αυταρχικές πρακτικές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για ένα δημοκρατικό και ελεύθερο πανεπιστήμιο.

ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου: Ανυπόστατες οι καταγγελίες

Σε ανακοίνωσή της παράταξης της νεολαίας της ΝΔ στο Ρέθυμνο αναφέρεται:

"Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιείται στο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο προέβη σε μια ανυπόστατη καταγγελία αναφορικά με επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου. 
Επικαλούμενη εικασίες, η εν λόγω φοιτητική παράταξη καταλογίζει ψευδώς τη ρίψη αυγού προς τον γραμματέα της σε μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου. Στην ίδια κατεύθυνση, επικαλείται ψευδείς ισχυρισμούς περί τραμπουκισμών κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών από μέλη της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου. 
Οι πρακτικές και οι τακτικισμοί της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι πλέον γνωστές. Επικαλούμενοι εικασίες και φαντάσματα και διαρρέοντας στον τύπο ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες δυστυχώς αναπαράγονται χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, επιδιώκουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη και εντυπώσεις πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. 
Δυστυχώς για αυτούς, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου είναι γνωστά στην πόλη μας και ουδεμία σχέση έχουν με τα παραπάνω φαινόμενα. Καλούμε λοιπόν την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την ήττα της στο σύνολο των φοιτητικών συλλόγων του Ρεθύμνου αφήνοντας στην άκρη τις οπορτουνιστικές τακτικές προκειμένου να κερδίσει δύο παραπάνω λεπτά δημοσιότητας". 
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ