Μποκέας: "Μάθαμε αιφνιδιαστικά ότι έχει καταληφθεί χώρος του δήμου Μαλεβιζίου"

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Μποκέας: "Μάθαμε αιφνιδιαστικά ότι έχει καταληφθεί χώρος του δήμου Μαλεβιζίου"

Τι λέει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για το σχέδιο της παράλληλης λαϊκής αγοράς στην παραλιακή του Ηρακλείου

Του Αντώνη Παντινάκη

Αιφνιδιαστικά και από... σπόντα ενημερώθηκε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την δημιουργία της παράλληλης λαϊκής αγοράς και την ... παραβίαση των συνόρων του, στο παραλιακό μέτωπο πλησίον του Παγκρητίου Σταδίου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, μιλώντας στο Cretalive εμφανίζεται ανοιχτός σε συζήτηση, δείχνοντας διάθεση συνεννόησης και επίλυσης των όποιων παρεξηγήσεων – παρερμηνειών. Πριν απ’ όλα όμως, διαμηνύει πως “εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου, ο μοναδικός που μπορεί να αποφασίσει είναι τα όργανα του Δήμου”.

Εντελώς ξαφνικά και αιφνιδιαστικά το μάθαμε” είπε στο στο Cretalive ο κ. Μποκέας . “Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ότι είχε καταληφθεί χώρος των διοικητικών ορίων του Δήμου μας για τη λαϊκή. Ενημερωθήκαμε εντελώς ξαφνικά και μετά που έγιναν οι διαγραμμίσεις. Από το σημείο πέρασαν διάφορα άτομα, αλλά δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για διαγράμμιση λαϊκής. Χθες λοιπόν οι παραγωγοί μας ενημέρωσαν ότι αύριο θα γίνει λαϊκή.”

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου άμεσα ήρθε σε επαφή με τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη επικοινώνησε και εκείνη με την σειρά της με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Γιώργο Σισαμάκη.

Ο κ. Μποκέας δηλώνει πως κατανοεί την “αγωνία των ανθρώπων που παράγουν και είναι από τον τόπο μας”, μολαταύτα υπογραμμίζει πως “έπρεπε να γίνει μία σωστή συνεννόηση”.

Από τον Δήμο Μαλεβιζίου, ούτως ή άλλως, τοποθετούνται αρκετοί αστερίσκοι στο συγκεκριμένο σημείο όπου έγιναν οι διαγραμμίσεις. Όπως τονίζεται, η συγκεκριμένη περιοχή που ενώνει δύο Δήμους περιλαμβάνει μία κεντρική οδική αρτηρία η οποία προσφέρει την μοναδική άνετη διέλευση για να πάει κανείς στην Αμμουδάρα, όπου σημειωτέον τα ξενοδοχεία έχουν ακόμα κόσμο.

Εν ολίγοις, υπάρχει ζήτημα με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες.

Το ζήτημα συνολικά χρήζει επανεξέτασης, όπως τονίζει ο κ. Μποκέας, ξεκαθαρίζοντας πως “τον τόπο, τον τρόπο και το πότε θα γίνει λαϊκή στο Γάζι – κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει ως συζήτηση, θα το αποφασίσει μόνο ο Δήμος Μαλεβιζίου και τα συλλογικά του όργανα (η τοπική κοινωνία, το τοπικό συμβούλιο κλπ)”.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου επιβεβαίωσε πως χθες “μεσημέρι προς απόγευμα” δέχθηκε μία επιστολή από τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Γιώργο Σισαμάκη. “Αυτή την πρόταση θα τη συζητήσουμε” επισημαίνει, με γνώμονα ότι οι σωστές αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν τελευταία στιγμή και “με το μαχαίρι στο λαιμό”.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Μποκέας, “εμείς χθες, προκειμένου να διευκολύνουμε τους ανθρώπους και στην κουβέντα επάνω, προτείναμε διάφορους χώρους για να μην πετάξουν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους. Τους είπαμε λοιπόν να πάνε στο Παγκρήτιο, να πάνε λίγο πιο πίσω. Δεν μπορώ να δώσω εγώ τη λύση, που δεν έχω καν λαϊκή αγορά, που δεν έχω καν δώσει έγκριση για λαϊκή αγορά, εν μία νυκτί, χωρίς να έχει περάσει από τα συλλογικά όργανα. Δεν γίνεται να δώσω έτσι το ok”.

Σε σχέση με την λαϊκή του Γαζίου, που πάει να δημιουργηθεί για πρώτη φορά, “έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, υπάρχουν κάποιες προτάσεις, Χρειάζεται όμως κάποια διεργασία” αναφέρει καταληκτικά ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ