Μπορμπουδάκη: "Για την ώρα δε διαφαίνεται ένα τοπικό lockdown"

Μπορμπουδάκη: "Για την ώρα δε διαφαίνεται ένα τοπικό lockdown"

Σε σχέση με το κρούσμα στο ΠΑΓΝΗ, τόνισε πως "είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση"

Στην επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, σημειώνοντας καταρχάς ότι κανείς ασθενής δε νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται συνολικά, δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και δύο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. 

Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στην ΠΕ Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες, η κ. Μπορμπουδακη έκρινε αναγκαίο να υπενθυμίσει το πόσο σημαντικό είναι "να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε την εφαρμογή των μέτρων (χρήση μάσκας όπου χρειάζεται και προβλέπεται, κοινωνική απόσταση και φυσική υγιεινή)" ενώ όπως πρόσθεσε "γίνονται καθημερινές συζητήσεις από τις Επιτροπές Επιστημόνων και τα συναρμόδια υπουργεία".  

"Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο", τόνισε ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown

Για το κρούσμα κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, η κ. Μπορμπουδακη διαβεβαίωσε πως "είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση. Για την ώρα δεν έχει αναφερθεί στο πλαίσιο τής ιχνηλάτησης κάποιος ιδιαίτερος προβληματισμός και πιεστική κατάσταση, αναφορικά με τη διαχείριση του περιστατικού. Οι υγειονομικοί εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα, οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουμε κάποιο θέμα". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ