Ν. Χαλκιαδάκης: Περιμένουμε έναν πολύ καλό Σεπτέμβρη στον τουρισμό

Ν. Χαλκιαδάκης: Περιμένουμε έναν πολύ καλό Σεπτέμβρη στον τουρισμό

"Τα πάντα, όμως, θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας" τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου

Ημέρες του 2019 από πλευράς κρατήσεων θυμίζει ο φετινός Αύγουστος για τον ελληνικό Τουρισμό, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Όμως, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΞΗ, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αφού οι κρατήσεις για την Κρήτη φαίνονται εξαιρετικές για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πιο αναλυτικά, σε δήλωσή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο Νίκος Χαλκιαδάκης, τονίζει: “Καθημερινά έχουμε περίπου 15.000 αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, που φθάνουν τις 25.000 τα Σαββατοκύριακα. Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία λειτουργούν κανονικά και οι πληρότητες κινούνται από 70% και πάνω. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν πληρότητες και στο 100%, μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Περιμένουμε βάσιμα έναν πολύ καλό Σεπτέμβριο, καθώς η μέχρι τώρα ροή των κρατήσεων είναι εξαιρετική και αν δεν αλλάξει κάτι και ο Οκτώβριος θα είναι εξαιρετικός. Σε σύγκριση με το 2019, μπορεί το φετινό αυτό τρίμηνο, να είναι στα ίδια επίπεδα”.

ksd copyright

Και συνεχίζει ο κ. Χαλκιαδάκης αναφερόμενος στις πληρότητες στο νησί ανά περιοχή και στις αγορές: “Όλη η Κρήτη από την Γεωργιούπολη έως την Σητεία, έχει πληρότητες  70%+ και από την Γεωργιούπολη έως τα Χανιά 50+, λόγω της “απουσίας” των Σκανδιναβών. Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, από τις 15 Ιουνίου, έως τα τέλη Ιουλίου, οι αφίξεις από Πολωνία (+17,5%), Τσεχία (+15%) και Γερμανία (+8%), είναι υψηλότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Η καραντίνα που μπαίνει στο Ισραήλ δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα καθώς η διαμονή των Ισραηλινών είναι ολιγοήμερη και εκτιμάται ότι η καραντίνα δεν θα είναι απαγορευτικός παράγοντας, ενώ η αγγλική αγορά έχει ανοίξει, αλλά δεν έχει ακόμη σημαντική ροή”.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΞΗ, υπογραμμίζει την σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας: “Πρέπει να δράσουμε άμεσα πείθοντας όλους τους φίλους και συνεργάτες μας για τον άμεσα εμβολιασμό τους , θωρακίζοντας έτσι τον τόπο μας. Κάνω  έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως,  ότι είναι καθήκον και υποχρέωση μας,  η τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων που έχουν θεσπιστεί από την διεθνή ιατρική κοινότητα. Η αδιαφορία και οι παραλήψεις μας θα μας στοιχίσουν  ανεπανόρθωτα και δεν έχουν θέση στον κλάδο μας. Η Κρήτη πρέπει να μπει στην κορυφή της λίστας των ασφαλών υγειονομικών τουριστικών προορισμών. Ας το προσπαθήσουμε δυναμικά και υπεύθυνα για να χτίσουμε την ανοσία”.

Πηγή: money-tourism.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ