Να γιατί πλημμύρισε το Οροπέδιο!

Να γιατί πλημμύρισε το Οροπέδιο!

Άγνωστοι έκλεισαν το θυρόφραγμα στο Χώνο

Στην καταγγελία ότι άγνωστοι έκλεισαν το θυρόφραγμα της σήραγγας στο Οροπέδιο Λασιθίου που οδηγεί στο φράγμα Αποσελέμη, προχώρησε ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Στεφανάκης, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης στους Π. Γιαΐτση και Δ. Σκουλούδη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης.

Συνέπεια; Να πλημμυρίσει το Οροπέδιο Λασιθίου και να καταστραφούν περιουσίες! Μάλιστα, ο κ. Στεφανάκης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, ενημέρωσε τον Οργανισμό για πιθανές αυθαίρετες παρεμβάσεις στο θυρόφραγμα που έχει κατασκευαστεί στη γέφυρα της περιοχής Χώνου, με αποτέλεσμα αυτό να είναι κλειστό!

Η λειτουργία του συγκεκριμένου θυροφράγματος έχει άμεση σχέσημε την πολιτική προστασία της περιοχής, δεδομένου ότι κατά την πρόσφατη νεροποντή σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα ακόμη και σε σπίτια, ενώ απειλήθηκαν και ανθρώπινες ζωές και καταστράφηκαν περιουσίες.

Μάλιστα, ο κ. Στεφανάκης ζητά από τον ΟΑΚ ενημέρωση για το αν συντρέχουν λόγοι να ξεκινήσει νομική διαδικασία κατά τρίτων για αυθαίρετες παρεμβάσεις στο θυρόφραγμα.

 

 

 

 

(φωτογραφία του κ. Γ. Σιγανού)

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ