"Ναι, αλλά...": Οι αντιδράσεις για τον κυκλικό κόμβο στον Αη Γιάννη

"Ναι, αλλά...": Οι αντιδράσεις για τον κυκλικό κόμβο στον Αη Γιάννη

Δίνει "ανάσα", όμως δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, λένε περίοικοι και διερχόμενοι οδηγοί

Κάτι περισσότερο από 20 ημέρες πέρασαν από την διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού, στο Ηράκλειο, και η κυκλοφοριακή ροή δεν έχει ακόμα ομαλοποιηθεί, κυρίως σε ώρες αιχμής, όπως νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα σημείο του Ηρακλείου, που για πολλά χρόνια αποτελούσε "εφιάλτη" για τους διερχόμενους οδηγούς και "καρμανιόλα" για τους πεζούς. Πλέον η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, την ίδια ώρα όμως δεν λείπουν και τα παράπονα πολιτών για ημιτελή παρέμβαση. Είναι χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις που έκαναν στο Cretalive επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην περιοχή.
Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας κυκλικού κόμβου και μετά την γέφυρα, προς Μαλάδες - Φοινικιά, ( ο οποίος - όπως είναι γνωστό - αποτελεί ευθύνη της Περιφέρειας). Αρκετοί ήταν και αυτοί που υπογράμμισαν ότι η πιο σωστή λύση θα ήταν η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. 

Κόμβος Αη Γιάννης Χωστός

Υπάρχουν βέβαια και οι πολίτες που δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς πλέον έχει αποκτήσει μια καλύτερη ροή η κυκλοφορία και αποφεύγονται τα ατυχήματα που καταγράφονταν σε σχεδόν καθημερινό ρυθμό παλαιότερα. 

Υπενθυμίζεται ότι , σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης,  η οριστική λύση της κυκλοφοριακής διευθέτησης της περιοχής, θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά τόσο τον κόμβο του Αη Γιάννη όσο και την αντίστοιχη παρέμβαση που σχεδιάζεται στο Τζάμπο.

Κόμβος Αη Γιάννης Χωστός

 

Δείτε επίσης:
 

Ετοιμάζεται ο κόμβος για να κλείσει η "πληγή" - Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ