Νέο αίτημα για την δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στον Πλατανιά

Νέο αίτημα για την δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στον Πλατανιά

Παρέμβαση και πάλι από τον Δήμαρχο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, τις προηγούμενες ημέρες  απέστειλε και πάλι νεότερο έγγραφο του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο, στο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Καραμαλάκη,  στον Περ/κο Αστυνομικό Δ/ντη Κρήτης  Υποστράτηγο Ρουτζάκη και με κοινοποίηση  στους Βουλευτές του Νομού , στο Αστυνομικό Δ/ντη Χανίων Ταξίαρχο Λυμπινάκη, στην Ένωση Αστυνομικών Ν.Χανίων και στο Α.Τ. Πλατανιά, όπου επανήλθε σε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για την  αναγκαιότητα δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού στην ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα ο  κ. Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ των άλλων “.....  ο Δήμος Πλατανιά  είναι ο  μεγαλύτερος της Κρήτης με  128 χωριά  ενεργούς οικισμούς, διάσπαρτους σε όλο του το εύρος και δεν μπορεί να αστυνομεύεται από ένα Αστυνομικό Τμήμα που στεγάζεται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου.

Οι ενδοδημοτικές  αποστάσεις, από το Α.Τ. του Δήμου, φτάνουν σε δεκάδες χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα υπάρχει εκτεταμένη κτηνοτροφία, αλλά και υψηλός αριθμός επισκεπτών στην ενδοχώρα, όπως στο Φαράγγι Σαμαριάς καθώς και σε άλλα τοπόσημα του Δήμου μας...”

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης επισήμανε ότι  “... η δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού είναι εφικτή,  παράλληλα με την ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος,  όπως υπάρχει ήδη και σε άλλους Δήμους της Κρήτης.

Επίσης είναι προαπαιτούμενο  να υπάρξει άμεσα ικανή στελέχωση του υφιστάμενου Α.Τ. Πλατανιά, καθότι όπως γνωρίζομε είναι ανεπαρκώς στελεχωμένο.

Τέλος ο Δήμος  διαθέτει  την απαραίτητη υποδομή για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού ....”Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ