ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Μέρα γιορτής της Δημοκρατίας η Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020!

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Μέρα γιορτής της Δημοκρατίας η Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020!

"Τόσο η απόφαση του δικαστηρίου όσο και η μεγαλειώδης λαϊκή συγκέντρωση ήταν μια καταδίκη του Ναζισμού, του ρατσισμού και των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής"

Mε αφορμή την δικαστική απόφαση για τη «Χρυσή Αυγή», η Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Τόσο η απόφαση του δικαστηρίου όσο και η μεγαλειώδης λαϊκή συγκέντρωση ήταν μια καταδίκη του Ναζισμού, του ρατσισμού και των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής. Μιας συμμορίας που “ντύθηκε” πολιτικό κόμμα και θέλησε με την τρομοκρατία, τους τραμπουκισμούς και τις στυγνές δολοφονίες να επιβάλει το απεχθές και βάρβαρο πρόγραμμά της.

Η καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία της είναι μια μεγάλη νίκη του Αντιφασιστικού κινήματος, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων που είχαν ειλικρινή και ανοιχτή σύγκρουση με την ναζιστική οργάνωση, τόσο στη Βουλή όσο και στο δρόμο. Είναι αυτοί οι αγώνες που έκαναν αδύνατη κάθε άλλη απόφαση. 

Με αυτούς τους αγώνες θα συνεχίσουμε, με την πιο πλατιά αντιφασιστική ενότητα, για να εξαλείψουμε από την κοινωνία μας τον ιό του ναζισμού και του ρατσισμού, που συστηματικά διέδωσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και όσοι τους προώθησαν για τα δικά τους συμφέροντα. Ο Ελληνικός λαός έχει ισχυρά αντισώματα στο ναζισμό. Τα απέκτησε στο Δίστομο, στη Βιάννο, στα χωριά της Ιεράπετρας και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας που γνώρισαν την κτηνωδία. Και τα διατηρεί ισχυρά μέχρι σήμερα, όπως έδειξε και η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση. Η προκλητική και αδικαιολόγητη επίθεση των ΜΑΤ, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η δικαστική απόφαση, είναι και η απόδειξη της τεράστιας ενόχλησης που τους προκάλεσε τόσο η απόφαση όσο και η συγκέντρωση.

Την κτηνωδία τους την γνωρίσαμε και στο Λασίθι, με τις επιθέσεις στους μετανάστες στην Ιεράπετρα αλλά και τα πογκρόμ κατά μεταναστών που οργανώνουν οι επίγονοί τους. Η σύλληψη των δραστών αποκάλυψε και τις προηγούμενες αθλιότητές τους στην τοπική κοινωνία και τη συγκάλυψή τους.

Η σημερινή καταδίκη της ναζιστικής και ρατσιστικής συμμορίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους αγώνες του λαού μας για να στείλουμε οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τις ιδεολογίες και τις πρακτικές του μίσους."

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ