Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Έστω και τώρα η κυβέρνηση να αλλάξει τακτική για τον Παλίγκρεμνο

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Έστω και τώρα η κυβέρνηση να αλλάξει τακτική για τον Παλίγκρεμνο
Newsroom
Newsroom

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

Υπέρ της διατήρησης της ανέγγιχτης ομορφιάς του Παλίγκρεμνου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα υπουργική απόφαση για την προστασία του μνημείου φυσικού κάλλους.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

 Ο ιδεολογικός προσανατολισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για άνευ περιορισμών και περιβαλλοντικών κριτηρίων ανάπτυξη για λίγους, οδηγεί πλέον σε μια μεγάλη καταστροφή στον Παλίγκρεμνο.

Εδώ και δύο χρόνια η επιστημονική κοινότητα του Ρεθύμνου και της Κρήτης, η τοπική αυτοδιοίκηση, συλλογικότητες και κοινωνία των πολιτών διεκδικούν από την κυβέρνηση την κήρυξη του Παλίγκρεμνου ως μνημείο φυσικού κάλλους (σύμφωνα με το Νόμο 1650/ΦΕΚ 160/16 Οκτωβρίου 1986 ) προκειμένου να προστατευτεί το σπουδαίο αυτό τοπόσημο της περιοχής μας από την οικοδόμησή του (ήπια ή μη). Καμία απόκριση. Οι υπουργοί αλλάζουν αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για εμπορευματοποίηση των πάντων εξελίσσεται κανονικά.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, πιστοί στις αξίες μας ότι ανάπτυξη και περιβαλλοντική/πολιτιστική προστασία είναι έννοιες αλληλένδετες κι όχι ανταγωνιστικές απαιτούμε την άμεση υπογραφή υπουργικής απόφασης προστασίας του Παλίγκρεμνου έως ότου ψηφιστεί το νέο ΤΠΣ της περιοχής. Υπάρχει και η επιστημονική τεκμηρίωση, η λαϊκή απαίτηση αλλά και η ηθική υποχρέωση μας απέναντι στις επόμενες γενιές να προστατέψουμε τον Παλίγκρεμνο. 

 

Δείτε επίσης:

Ανθρώπινη αλυσίδα για το Παλίγκρεμνο

Στον αγώνα για το Παλίγκρεμνο και ο Ανδρέας Ξανθός

Συντυχάκης: Να σταματήσει η καταστροφή του Παλίγκρεμνου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ