Νέα περιουσιακά στοιχεία για τον Δήμο Πλατανιά

Νέα περιουσιακά στοιχεία για τον Δήμο Πλατανιά

Αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα του Πολυτεχνείου

Εβδομήντα επιπλέον ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Πλατανιά αποκάλυψε έρευνα που ανατέθηκε σε επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η έρευνα ανατέθηκε από τον Δήμο προκειμένου να καταγραφεί με ακρίβεια η ακίνητη περιουσία του καθώς κατά τη μεταφορά των αρχείων από τις παλιές κοινότητες στους Καποδιστριακούς Δήμους πολλά κτήρια δεν είχαν περάσει στην περιουσία των νέων ΟΤΑ. Συνολικά για το Δήμο Πλατανιά έχουν καταγραφεί 170 ακίνητα!

«Είχαμε μια σκέψη να καταγράψουμε όλη την περιουσία του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς των κοινοτήτων για να γνωρίζουμε επακριβώς την ακίνητη περιουσία μας καθώς ήμασταν σίγουροι ότι πολλά ακίνητα δεν είχαν καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου. Επίσης θέλαμε να δούμε πως θα αξιοποιηθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν τα κτήρια αυτά με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής» ανέφερε στα “Χανιώτικα Νέα” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Με δαπάνες του Δήμου, επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Σκουτέλη εντόπισε τα κτήρια αυτά και κατέγραψε και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά σε όσα είχαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας αξιοποιήθηκε το Μητρώο παγίων του Δήμου, η βάση δεδομένων του Ε9 αλλά και στοιχεία από τους εκπροσώπους – πρώην και νυν – των τοπικών κοινοτήτων.

«Με την οριστική παράδοση του έργου από την ομάδα του Πολυτεχνείου θα μας παραδοθούν και τρεις πλήρεις μελέτες για τρία από τα κτήρια αυτά που θα προτείνουν πως θα τα αξιοποιήσουμε ώστε να βρούμε τους αναγκαίους πόρους και να τα αποκαταστήσουμε» λέει ο κ. Μαλανδράκης.

Αναφορικά με τους λόγους που τόσα πολλά ακίνητα – 70 στον αριθμό – μέχρι σήμερα δεν είχαν καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου ο δήμαρχος απάντησε πως « σε μια κοινότητα υπάρχει συνήθως το παλιό δημοτικό σχολείο, το παλιό δημοτικό κατάστημα, όπως υπάρχουν και κτήρια που είχαν γίνει δωρεά, ή είχαν παραχωρηθεί στις παλιές κοινότητες και δεν είχαν καταχωρηθεί στους Καποδιστριακούς Δήμους. Έτσι έπρεπε να δούμε ποια είναι αυτά και να τα δηλώσουμε στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου».

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ