Νέα πεζοπορία για τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Σειρά παίρνει το Ρέθυμνο, την ερχόμενη Κυριακή

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου συνεχίζει τις εξορμήσεις του και αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο Ρέθυμνο.

Η δράση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή  9-10-2022.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

"Μετά από μία στάση στην ιστορική μονή Αρκαδίου, θα ξεκινήσει η πορεία μας λίγο πιο έξω από το χωριό Καβούσι από υψόμετρο 510μ.Θα μπούμε για λίγο σε χωματόδρομο και θα φθάσουμε στο χωριό Καβούσι(υψόμ.550μ).

Θα περάσουμε το χωριό  και θα περπατήσουμε πάνω σε άσφαλτο και στην συνέχεια από χωματόδρομο ο οποίος είναι Ε4, θα φθάσουμε στην τοποθεσία Κάτω Βρύση(υψόμ.480μ) στο χωριό Χάρκια.

Στη συνέχεια θα περάσουμε το χωριό, περπατώντας για λίγο σε άσφαλτο και στην συνέχεια από χωματόδρομο θα ανηφορίσουμε ομαλά μέχρι την κορυφογραμμή 'Γκαργκάνη'(υψόμ.630μ) με την εκπληκτική θέα προς το φράγμα Αμαρίου και τον Ψηλορείτη.

Θα συνεχίσουμε κατηφορικά πάλι από χωματόδρομο, που είναι Ε4, με πανοραμική θέα το 'Πρασιανό Φαράγγι' και στην συνέχεια θα κάνουμε λίγο άσφαλτο και από μονοπάτι μέσα από ρεματιά θα καταλήξουμε στο χωριό Μαρουλάς(υψόμ.230μ).

Εδώ θα δούμε τους δύο ενετικούς πύργους, τις καμαρωτές πόρτες των βενετσιάνικων αρχοντόσπιτων, το παλιό ελαιοτριβείο και τα στενά σοκάκια με τις καμάρες

Θα δοθεί χρόνος, γιατί το χωριό αξίζει την βόλτα του και στην συνέχεια σε ταβέρνα για φαγητό, όποιος επιθυμεί"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ