Νέο αλαλούμ μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο

Νέο αλαλούμ μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο

Μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Αντιμέτωποι με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ έχουν έρθει για ακόμα μια φορά γονείς μαθητών δημοτικού στα Χανιά, καθώς, μετά την εξακρίβωση κρούσματος κορωνοϊού στην τάξη, τους ενημέρωσαν ότι… ναι μεν δικαιούνται δωρεάν τεστ αλλά ίσως καλύτερα… να το πληρώσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, στο 2ο δημοτικό σχολείο Κουνουπιδιανών, βρέθηκε την Δευτέρα, μαθήτρια θετική στον κορωνοϊό. Επειδή το παιδί δεν είχε πάει σχολείο την ημέρα εκείνη, οι υπόλοιποι μαθητές δεν υπεβλήθησαν σε ράπιντ τεστ αλλά κλήθηκαν να κάνουν σελφ τεστ, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη ενώ το ίδιο θα κάνουν και σήμερα.

Σύμφωνα με την οδηγία που τους δόθηκε γραπτώς από το σχολείο, την Παρασκευή, δηλαδή επτά μέρες μετά την τελευταία επαφή τους με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα πρέπει να προσέλθουν στην τάξη με βεβαίωση αρνητικού ράπιντ τεστ από επίσημο φορέα.

«Μας ενημέρωσαν ότι τα παιδιά δικαιούνται δωρεάν ράπιντ τεστ αλλά ο μόνος φορέας που αναλαμβάνει δωρεάν ράπιντ τεστ είναι ο ΕΟΔΥ, στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων. Με επίσημο μέιλ, το σχολείο μας γνωστοποίησε πως τα τεστ στο Δημαρχείο όμως, ξεκινούν στις 9 το πρωί και μας είπαν πως αν δεν θέλουμε να χάσουν τα παιδιά το μάθημα, να απευθυνθούμε στα δύο ιδωτικά μικροβιολογικά των Κουνουπιδιανών τα οποία ανοίγουν μετά τις 7, με κόστος 10 ευρώ!» σημειώνει γονεάς στο zarpanews.gr.

«Ακόμα και στις 7 να πάμε βέβαια, υπάρχει μια διαδικασία και μέχρι να λάβουμε την βεβαίωση κλπ, τα παιδιά θα χάσουν το σχολικό λεωφορείο, εμείς θα πρέπει να τα πάμε στο σχολείο, καθυστερώντας στην εργασία μας, χάνοντας μεροκάματο κλπ» εξηγεί και σχολιάζει: «Δεν θα έπρεπε να έρθει το συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σχολείο να πάρει δείγματα από τα παιδιά και να γίνουν εκεί τα τεστ εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα; Γιατί να επωμίζονται οι γονείς το κόστος και την ευθύνη της εξέτασης με όλη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται;».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί μετά από κρούσματα σε σχολεία του Δήμου Πλατανιά, όπως είχε αποκαλύψει το zarpanews.gr, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να δημιουργηθεί σταθερό σημείο δειγματοληψιών στον Ταυρωνίτη.

 

Image by Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay from Pixabay 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

 

 

Πηγή: zarpanews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ