Νέο τελεσίγραφο Πλεύρη για τη δομή μεταναστών: Το θέμα κλείνει, ακόμα και μονομερώς...
Ασφυκτικό πλαίσιο από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Στα πρότυπα της δομής που λειτουργεί στα Χανιά, επιθυμεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, να λειτουργήσει η δομή μεταναστών και στο Ηράκλειο "σε χώρο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υποδείξει", διαφορετικά, όπως είπε, "θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε μονομερώς".
Αυτό ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι στη φάση αυτή θέμα μεταναστευτικής κρίσης η χώρα μας αντιμετωπίζει μόνον στην Κρήτη, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές έχουμε τρομακτική μείωση στα παράλια.
"Η Κρήτη το πρώτο πεντάμηνο, κινήθηκε στις 5.500 αφίξεις έναντι 4.500, το 2025. Η Κρήτη έχει γίνει πύλη εισόδου πια, λόγω του διαδρόμου από την ανατολική πλευρά της Λιβύης", σημείωσε ο Υπουργός ενώ επισήμανε ότι: "Η δομή στα Χανιά λειτουργεί άψογα, ας ξεκινήσουμε από αυτό... Το Υπουργείο έχει κάνει 7 προτάσεις αλλά καμία δεν έγινε δεκτή στο Ηράκλειο εξαιτίας των αντιδράσεων που υπάρχουν...Έχουμε κάνει πρόταση ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή, και αν δεν μας υποδείξουν χώρο, θα αναγκαστούμε να κινηθούμε μονομερώς, αλλά αυτό δεν είναι ευχάριστο, ελπίζω ότι θα αποφευχθεί"!
Πρόσθεσε, δε, ότι όπως έγινε στα Χανιά, όπου υπήρξε συναινετική λύση, μία αντίστοιχη συναινετική λύση θα πρέπει να υπάρξει και στο Ηράκλειο "μέσα στα επόμενα 24ωρα".
Παράλληλα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με τις λιβυκές αρχές για την αποτροπή αναχωρήσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. ς υποστήριξε ότι τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί έχουν συμβάλει στη μείωση των ροών, η οποία έφτασε το 50% το προηγούμενο έτος. Σημείωσε δε ότι είχαμε αύξηση κατά 25% στις αιτήσεις οικειοθελούς αποχώρησης, αποδίδοντάς την στο γεγονός ότι οι παράτυποι μετανάστες βρίσκονται πλέον σε καθεστώς κράτησης και όχι ελεύθερης διαμονής.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Προφυλακίστηκε ο 35χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά τα δύο ανήλικα παιδιά στη Σούδα
- Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς από το 6ο και 44ο Δημοτικά Σχολεία και το Δήμο Ηρακλείου
- Βραβεία Αριστείας της Grant Thornton σε φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ




