Νέοι δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου

Νέοι δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

  • την Πέμπτη 02-07-2020 (1Ος γενικός) στα Δ.Δ  Αμαριανό, Αποστόλοι,  Αρχάγγελος, Ασκοί, Γεράκι, Ευαγγελισμός, Καρουζανά, Κασταμονίτσα, Καστέλλι, Λιλιανό, Λύττος, Μαθιά, Πολυθέα και Σμάρι
  • την Πέμπτη 2-7-2020 στη Βόνη, Ζωφόρους, Θραψανό, Σαμπά, Αγία Τριάδα – Μονή Αγκαράθου.
  • την Παρασκευή 03- 07- 2020 (1ος γενικός) στα Δ.Δ : Αφρατί, Έμπαρος, Μάρθα, Μιλλιαράδο και Ξενιάκος.
  • την Πέμπτη 2-7-2020 στο Αηδονοχώρι, Αστυράκι, Γωνιές, Καμαριώτη
  • την Πέμπτη 2-7-2020 στον Πρινιά,  Άνω Μούλια.
    την Πέμπτη 2-7-2020 στην Κερά και Κράσι.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ