Νέοι ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Ηρακλείου

Νέοι ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Ηρακλείου

Δείτε σε ποιες περιοχές θα γίνουν οι ψεκασμοί

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

 

  • την Τετάρτη 16-9-2020 στα Μάλια και Χερσόνησο
  • την Πέμπτη 17-9-2020 στην Σταλίδα. 
  • την Τετάρτη 16-9-2020 στην Αχλάδα, Φόδελε, Καλέσσα, Κρουσώνα, Σάρχο, Κορφές, Λουτράκι, Αηδονοχώρι, Αστυράκι, Γωνιές και Καμαριώτη.
  • το Σάββατο  19-9-2020 στο Γάζι.
  • την Πέμπτη 17-9-2020 στις Βασιλειές, Σκαλάνι, Καλλιθέα και Φοινικιά. 

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Τηλ. επικοινωνίας:  2813407981, 2813407980, 2810252976

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ