Νέος έλεγχος στο Γηροκομείο – Στον Κορυδαλλό οι ιδιοκτήτριες

Μεγάλο ερώτημα παραμένει αν κλείσει το γηροκομείο, που θα μεταφερθούν οι ηλικιωμένοι που συνεχίζουν να φιλοξενούνται εκεί.

Σε νέο έλεγχο προχώρησε σήμερα κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας, αποτελούμενο από επόπτες δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συμβούλου της υπηρεσίας, στο ιδιωτικό γηροκομείο Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που παραμένουν στη δομή.

Είναι ο δεύτερος έλεγχος σε διάστημα λίγων μόλις ημερών και στόχος είναι να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας, μετά την προφυλάκιση της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου, της κόρης της και των δύο γιατρών.

Στο μεταξύ στους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας Κρήτης έχουν απευθυνθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων, προκειμένου να διερευνήσουν αν μπορούν να προχωρήσουν στο κλείσιμο του Γηροκομείου, καθώς υπάρχει κενό νόμου, και τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και οι εισαγγελία Χανίων, δείχνουν ως υπεύθυνη την Αντιπεριφέρεια για τις επόμενες κινήσεις.

Στο μεταξύ μεγάλο ερώτημα παραμένει αν κλείσει το γηροκομείο, που θα μεταφερθούν οι ηλικιωμένοι που συνεχίζουν να φιλοξενούνται εκεί.

Οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Δείτε επίσης:

Δικηγόρος θυμάτων γηροκομείου: "Τους στέρησαν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή και θάνατο"
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ