Νέος γύρος καθαιρέσεων αυθαίρετων κατασκευών

Νέος γύρος καθαιρέσεων αυθαίρετων κατασκευών

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που μοιράζονται, οι καταστηματάρχες έχουν λίγες ημέρες προθεσμία να καθαιρέσουν οι ίδιοι τις αυθαίρετες κατασκευές τους

Νέος γύρος απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών σε συνολικά εννέα καφέ, εστιατόρια και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ξεκινά στο κέντρο της πόλης, με τη διανομή εννέα νέων πρωτόκολλων κατεδάφισης. 

Πρόκειται για περιπτώσεις χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Ηρακλείου τους οποίους έχουν μετατρέψει σε προέκταση του στεγασμένου χώρου τους, τοποθετώντας τέντες και σκιάδια.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που μοιράζονται, οι καταστηματάρχες έχουν λίγες ημέρες προθεσμία να καθαιρέσουν οι ίδιοι τις αυθαίρετες κατασκευές τους, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα επέμβουν τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου. Την ίδια στιγμή καταγράφεται μια συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά των επιχειρηματιών να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου, ώστε να βάλουν φρένο στα σχέδια της καθαίρεσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, έχουν γίνει αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές, η έκδοση των αποφάσεων των οποίων αναμένεται στο επόμενο διάστημα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ