Νίκος Τζανάκης: Διανύουμε την εβδομάδα της κορύφωσης των κρουσμάτων

Νίκος Τζανάκης: Διανύουμε την εβδομάδα της κορύφωσης των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτιμά πώς αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα θα πιάσουν το ανώτατο όριο. Τι λέει για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ιδιώτες γιατρούς και τα test που θα κάνουμε μόνοι μας. 

Εβδομάδα κορύφωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα είναι αυτή που διανύουμε σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη

Μιλώντας στο Open το πρωί της Δευτέρας ο κ.Τζανάκης είπε πώς τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν κορύφωση τουλάχιστον μέχρι και την 25η Μαρτίου, ενώ όπως εξήγησε τα κρούσματα και στη συνέχεια θα παραμείνουν σε υψηλά νούμερα αλλά δεν θα έχουν αυξητική τάση. Έπειτα θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων η οποία θα πάρει μέρες για να φανεί στις ΜΕΘ που θα συνεχίσουν να δέχονται πίεση. 

Αναφορικά με το μέτρο της επιστραύτεσης των ιδιωτών γιατρών ο κ.Τζανάκης είπε πώς θα μπορούσε το Υπουργείο Υγείας να καταφύγει σε άλλες λύσεις προτείνοντας την πρόσληψη και των 80 πνευμονολόγων που έχουν κάνει αίτηση μετά από προκήρυξη για κάλυψη 20 θέσεων στο νοσοκομείο Σωτηρία. 

«Η λύση ήταν δίπλα μας και έπρεπε να την δούμε. Είχαμε 80 αιτήσεις πνευμονολόγων που ήθελαν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ. Θα μπορούσαν οι 20 να προσληφθούν μόνιμα και οι υπόλοιποι να υπογράψουν συμβάσεις 2-3 ετών και να μοιραστούν όπου υπάρχει ανάγκη» είπε και σημείωσε πώς αυτή θα ήταν καλύτερη λύση από την ενεργοποίηση γιατρών που έχουν απομακρυνθεί πολλά χρόνια από την νοσοκομειακή πρακτική.

Τέλος, χαρακτήρισε θετικό μέτρο τα self tests λέγοντας μάλιστα πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου για επιχειρήσεις και εργασιακούς χώρους που αν εφαρμοστεί θα επιτρέψει το γρηγορότερο και ασφαλέστερο άνοιγμα δραστηριοτήτων της οικονομίας. 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ