Νίκος Τζανάκης για μετάλλαξη «Δέλτα»: Τρομερά μεταδοτική, «χτυπά» με στιγμιαία επαφή ανεμβολίαστους

Νίκος Τζανάκης για μετάλλαξη «Δέλτα»: Τρομερά μεταδοτική, «χτυπά» με στιγμιαία επαφή ανεμβολίαστους

Τονίζει πως εάν το ποσοστό της ανοσίας δεν φθάσει το 75% το φθινόπωρο τότε νομοτελειακά θα έχουμε και τέταρτο κύμα πανδημίας  με ό,τι αυτό  συνεπάγεται.

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή σταθεροποίηση του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες εκφράζει ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο The Caller  ο καθηγητής διατυπώνει τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων αν και όπως παρατηρεί  η πανδημία φαίνεται πως αποσυμπιέζεται σταθερά.  Παράλληλα ο κ. Τζανάκης τονίζει πως εάν το ποσοστό της ανοσίας δεν φθάσει το 75% το Φθινόπωρο τότε νομοτελειακά θα έχουμε και τέταρτο κύμα πανδημίας  με ό,τι αυτό  συνεπάγεται. Ο καθηγητής παροτρύνει για τον εμβολιασμό των εφήβων άνω των 15 ετών λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ενήλικες, ενώ συστήνει και τον εμβολιασμό για μικρότερες ηλικίες εφόσον υπάρχουν διαπιστωμένα προβλήματα υγείας. Όπως εξηγεί  σε παιδιά που έχουν νοσήσει παρατηρείται υπερφλεγμονώδης αντίδραση που βλάπτει τα αγγεία της καρδιάς και τον εγκέφαλο και προκαλεί περικαρδίτιδα.

Σε σχέση με την μετάλλαξη Δ τονίζει ότι έχει εντοπιστεί σε τρία σημεία της Ελλάδας, την Κρήτη, την Αττική και την Κόρινθο  σχολιάζοντας ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική και επιθετική.

 

 

Δείτε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: 30 τα νέα κρούσματα στο Ηράκλειο

Παπαευαγγέλου: Από τους εμβολιασμούς του Ιουλίου θα εξαρτηθεί η διασπορά της "Δέλτα"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ