Ν.Παπαδάκης: "Για να εξηγήσουμε την ελληνική πολιτική σκηνή χρειάζονται κι άλλες...ειδικότητες"!

Newsroom
Newsroom

Μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική συζήτηση με τον καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Παπαδάκη.

"Πολλές φορές τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει ούτε η επιστήμη" τόνισε ο Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Μελετών (ΚΕΜΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Παπαδάκης που μίλησε στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1.  

Ο κ.Παπαδάκης σε μια εκ βαθέων συνέντευξη αναφέρθηκε στην αξία της πολιτικής, στο πως αυτή εξελίσσεται παγκοσμίως, πόσο διαφορετική είναι από χώρα σε χώρα και υπογράμμισε την...μοναδικότητα ενίοτε της ελληνικής πολιτικής μέσα από τις παθογένειες ετών. "Η Γ Ελληνική Δημοκρατία πάντως είναι η καλύτερη που έχουμε βιώσει και πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί" είπε ο καθηγητής. Περιέγραψε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες μιλώντας για τα Πανεπιστήμια, έφερε το παράδειγμα και της Κίνας με το οξύμωρο σχήμα του αυταρχισμού και της καπιταλιστικής κοινωνίας.

"Η Δημοκρατία δεν είναι εξαγώγιμο προϊόν" είπε χαρακτηριστικά. Ο κ.Παπαδάκης εξομολογήθηκε... τον έρωτά του που δεν είναι άλλος από την έρευνα και την διδασκαλία, μίλησε για τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν από τον Πυργιωτάκη μέχρι τον Μουζέλη και από τον Μεταξά και τον Γκριν μέχρι τον Δ.Τσάτσο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ