Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων συναντήθηκε με μαθητές από 5 χώρες

Newsroom
Newsroom

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+, με θέμα τα παραδοσιακά παιχνίδια

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκαν χθες Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 20 μαθητές και 14 εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+. Σκοπός αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι η στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη, μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων. 

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχει το 6ο Γυμνάσιο Χανίων, σε συνεργασία με τις χώρες αυτές έχει θέμα τα «Παραδοσιακά Παιχνίδια του 21ου αιώνα, από όλο τον κόσμο» (“21st Century Skills Through Traditional Outdoor Games”) και έχει ως στόχο την αναβίωση και την εξοικείωση με κλασσικά-παραδοσιακά παιχνίδια, τα οποία συνηθίζουν να παίζουν παιδιά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την αποστολή συνόδευαν ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Χανίων κ. Παναγιώτης Κορακοβούνης, ο Υποδιευθυντής κ. Τίτος Σμυρνάκης και οι εκπαιδευτικοί κα. Ειρήνη Καρναβά και κα. Αργυρώ Σπανουδάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στα Χανιά, ενώ η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Από τη συνάντηση Καλογερή με μαθητές πέντε χωρών

Από τη συνάντηση Καλογερή με μαθητές πέντε χωρών

 

 

.  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ