Ο Αρχιεπίσκοπος με δυο Μητροπολίτες στον Εσπερινό και λιτάνευση της Τιμίας κάρας του Αγ.Τίτου

Ο Αρχιεπίσκοπος με δυο Μητροπολίτες στον Εσπερινό και λιτάνευση της Τιμίας κάρας του Αγ.Τίτου
Newsroom
Newsroom

Απόδοση οφίκιου του Άρχοντα του Οικουμενικού θρόνου στον καθηγητή Νευρολογίας Παν.Μήτσια

Κλήρος και λαός τιμά, σήμερα, στο Ηράκλειο την 56η Επέτειο της Επανακομιδής από τη Βενετία στο Ηράκλειο, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, στο φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκοπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, ενώ στις 7 το απόγευμα τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης πανηγυρικός Εσπερινός στο Άγιο Τίτο, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κυδωνίας -Αποκορώνου και Ιεραπύτνης -Σητείας κ.κ. Δαμασκηνού, Κύριλλου. Κατά την καθιερωμένη τάξη, ακολουθεί η λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους του Ιερού Λειψάνου.

Το πρωί στο τέλος της Θ.λειτουργίας τελέστηκε απο τον Αρχιεπίσκοπο  χειροθεσία και απόδοση του οφικίου του Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου. στον καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτη Μήτσια.

Άγιος Τίτος

Ειδικότερα το Οφφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απονεμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στον αγαπητό καθηγητή,για την πίστη και προσφορά του στην Εκκλησία,στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,ενω ο ίδιος συμμετέχει στο ψαλτήρι του Αγ Τίτου.Η απόδοση του οφικίου,όπως έγινε γνωστό,ήταν αίτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη του εφησυχαζοντος Αρχιεπισκοπου κκ Ειρηναίου πριν δυο χρόνια και που λόγω πανδημίας είχε καθυστερήσει η απόδοση τη τιμητικής βράβευσης,η οποία και έγινε σήμερα απο τον Αρχιεπίσκοπο κκ Ευγενιο ύστερα με ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  Ο κ Μητσιας συγκινημένος παρέλαβε το οφίκιο ευχαριστώντας θερμά τον  Οικουμενικό Πατριάρχη,τον πρώην και νυν Αρχιεπίσκοπο,την οικογένεια του,τους γονείς και τους παππούδες του, που -όπως είπε -του μετέδωσαν την πίστη στο Χριστό αλλά και το σεβασμό στη Μητέρα Εκκλησία της Πόλης, ως Κωνσταντινουπολίτες και οι ίδιοι.

αγιος τίτος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΣ 

Ώρα 7:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας του Εσπερινού και κατά την καθιερωμένη τάξη, θα γίνει πάνδημος λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου διά των οδών:

25ης Αυγούστου (κάθοδος),

πλατεία 18 Άγγλων (δέηση υπέρ πεσόντων),

25ης Αυγούστου (άνοδος).

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος,ενω θα συλλειτουργήσει με τους Μητροπολίτες κκ Δαμάσκηνο και Κύριλλο.

Η ενορία του Αγ Τίτου προσκαλεί να μετάσχουν στον εορτασμό οι Τοπικές Αρχές και ο ευσεβής λαός.

Αγιος Τίτος

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ